Hosszú távon tervez a Mercedes-Benz a kecskeméti gyárral

Közzétette a társaság a 2022-es üzleti jelentését.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 16:30
Mercedes Benz kecskemét, autó, autógyártás, autóipar Forrás: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kihívásokkal teli környezet ellenére a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a 2022-es beszámolási időszakban több mint 150 ezer darab járművet gyártott. Az adózott eredményt az előző évhez képest sikerült növelnie, amely így több mint 90 millió euró lett. A több tízmillió eurós nagyságrendű adó- és járulékfizetéssel a vállalat jelentős szerepet vállal a nemzetgazdaság erősítésében, és az ország egyik legnagyobb munkaadójaként aktívan hozzájárul Kecskemét és környéke foglalkoztatásához – derül ki a társaság csütörtökön közzétett éves üzleti jelentéséből. 

A Mercedes-Benz hosszú távon tervez a kecskeméti gyárral. A 2022 júliusában bejelentett gyárbővítés tovább erősíti Kecskemét szerepét a Mercedes-Benz globális termelési hálózatában, és ezzel egyidejűleg a vállalat stabil foglalkoztatói szerepét a régióban – írták.

Az új MMA platform (Mercedes Modular Architecture) modelljei, valamint az MB.EA platform (Mercedes-Benz Electric Architecture) tisztán elektromos meghajtású járművei a tervek szerint az évtized közepétől gördülnek majd le a kecskeméti gyártósorról. Az új összeszerelő és karosszériagyártó sornak köszönhetően jelentősen bővül a gyártási terület. A vállalat a jelenlegi beruházási tervének részeként több mint egymilliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeli feladatokra. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint Kecskemét városa egyaránt támogatja a projektet, amivel aktívan segítik a gyártóhelyszín fejlődését.

Légi felvétel a kecskeméti helyszínről 2023 márciusában. Fotó: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A kecskeméti gyár 2022-ben az új présüzem átadásával újabb mérföldkőhöz érkezett. A beruházásnak köszönhetően az üzemben gyártott járművek még nagyobb arányban tartalmaznak majd helyben gyártott, préselt alkatrészeket – tették hozzá. 

Borítókép: A vállalat a jelenlegi beruházási tervének részeként több mint egymilliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeli feladatokra (Fotó: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.