Jó hír a feltörekvő magyar vállalkozásoknak

A Széchenyi Alapok tízmillió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 17:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Széchenyi Alapok tízmillió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába, amelynek irodája Budapesten lesz – közölte a magyar állami tőkefinanszírozó kedden.

A közleményben kiemelték, hogy az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget, továbbá közvetlen hozzáférést is nyerhetnek egyebek között az Egyesült Államok áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához. Hozzátették: a legjobban teljesítő vállalkozások akár újabb tőkeemelési körökben is részt vehetnek.

A közlemény szerint a későbbi befektetők a legnevesebb kockázati alapkezelők a világon, mint például Tiger Global, a Sequoia, a Two Sigma, az Y-Combinator vagy a Techstars – ismertette a távirati iroda. A módszerrel számos céget tudtak a nulláról százmillió dollár feletti értékeléshez segíteni – írták. Az új alap befektetői elsősorban magánbefektetők, ezenfelül jelen van benne az EBRD is.

A megállapodás szerint az 500 Emerging Europe kelet-közép-európai központját Magyarországon hozza létre, helyi alkalmazottakat foglalkoztat, befektetői eseményeket rendez az országban, továbbá tehetséggondozó program indítását tervezi.  

Enis Hullli és Arin Ozkula, az 500 Emerging Europe társalapítói, valamint Deme Géza, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója
Forrás: Facebook

 

Az együttműködés része továbbá, hogy a Széchenyi Alapok teljes befektetésének megfelelő összeget Magyarországon és a szűkebb régióban fektetik be a következő években – olvasható a közleményben.

A Széchenyi Alapok több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.