időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo

Döbbenetes mennyiségű hamis tisztítószert foglalt le a NAV + videó

Munkatársunktól
Forrás: MTI
2023.06.05. 09:54 2023.06.05. 10:21
Döbbenetes mennyiségű hamis tisztítószert foglalt le a NAV + videó

Csaknem félmillió liter hamis tisztítószert foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai két fővárosi raktárban – közölte a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága hétfő reggel az MTI-vel.

Azt írták, közérdekű bejelentés alapján ellenőrizték a raktárokat, ahol több mint 400 ezer liter, szállításra és értékesítésre összekészített, „közkedvelt márkájú” folyékony mosószert, tisztítószert, öblítőt és sampont találtak.

 

Az épületekben halmokban állt több mint 800 zsák vákuumozott só és egyéb alapanyag. Csomagoláshoz szükséges kartonból, flakonból és címkéből kétszáz raklapnyit találtak, amely hat nyerges vontató teljes kapacitásának felel meg.

A NAV budapesti nyomozói egy héten át szemlézték a folyadékokat, alapanyagokat és csomagolóanyagokat, amelyeket lefoglaltak és bűnjelraktárba szállítottak. A hamis tisztítószereket a budapesti ipartelepen higiéniai szempontból erősen kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették elő szállításra – tudatta a vámhivatal.

 

 

A termékek jogtulajdonosainak nyilatkozatai szerint nem eredeti árukról van szó, vagyis a termékek hamisak. 

A nyomozás iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt indult – közölte a NAV.

Borítókép: A telep, ahol a lefoglalt árut tárolták (Forrás: NAV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.