időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo

Orbán Viktor fogadta a Deutsche Telekom vezérigazgatóját

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.02. 12:37 2023.06.02. 13:32
Orbán Viktor fogadta a Deutsche Telekom vezérigazgatóját

Orbán Viktor miniszterelnök a karmelita kolostorban fogadta a Deutsche Telekom vezérigazgatóját, Timotheus Höttgest. A találkozón jelen volt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója is. Az egyeztetésen a felek Magyarország digitális fejlesztésének kilátásait és kihívásait, illetve az ezen a területen elért közös eredményeket tekintették át – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozóról kiadott sajtóközlemény szerint Orbán Viktor és Timotheus Höttges egyetértett abban, hogy a digitalizáció Magyarország és Európa versenyképességének megtartása szempontjából kulcsfontosságú, és ebben továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra. A digitális évtizedhez vezető út 2030-as célkitűzései érdekében alapvető fontosságú a beruházások ösztönzése és az infrastruktúrafejlesztések támogatása.

Timotheus Höttges kiemelte: a Magyar Telekom fontos szerepet vállal az ország digitális fejlesztésében és abban, hogy a lakosság és a vállalkozások számára elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta előnyöket és lehetőségeket. A Magyar Telekom 2014 és 2022 között több mint ezermilliárd forintnyi beruházást hajtott végre Magyarországon, ebből mintegy 800 milliárd forintot fordított vezetékes és mobil hálózatfejlesztésre. Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom ma már több mint 3,4 millió háztartás és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, valamint mobilhálózat-modernizációs programjának keretében 60 százalékra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G-lefedettségét. A további fejlesztések érdekében a beruházásokat ösztönző adópolitikára van szükség – tette hozzá Timotheus Höttges.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a Telekom a magyar kormánnyal együttműködésben támogatja a digitális technológia integrálását, innovatív megoldásokkal és edukációs platformokkal ösztönözve a kis- és közepes vállalatok, nagyvállalatok és az ipar digitális fejlődését. A Deutsche Telekom vezérigazgatója arra is rámutatott, hogy 

a távközlés egy rendkívül beruházásigényes iparág, a fogyasztók adat iránti éhsége továbbra is töretlenül növekszik. Európai viszonylatban az adatforgalom éves szinten mintegy 25–30 százalékkal növekszik, amiben hangsúlyos szerepet játszanak a globális tartalomszolgáltatók, ám ők a hálózatfejlesztéshez jelenleg nem járulnak hozzá.

Timotheus Höttges a találkozón hangsúlyozta a Magyar Telekom stratégiai szerepét a Deutsche Telekom-csoportban, és kiemelte hosszú távú elkötelezettségét a magyar gazdaság teljesítményének, termelékenységének és versenyképességének növelése mellett.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.