Új székházat épít az MBH Bank

A több toronyból álló épületegyüttes a tervek szerint 2026 elejére készülhet el.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 19:22
20230515 Budapest Magyar Bankholding Zrt. Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG Fotó: Világgazdaság/Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új, fenntartható székházat épít az MBH Bank Budapest XIII. kerületében. A több toronyból álló épületegyüttes a tervek szerint 2026 elejére épülhet fel a bank igényeire szabva. A beruházás célja, hogy munkavállalóinak korszerű és kellemes, a hatékony munkavégzést segítő munkakörnyezetet biztosítson a bankcsoport. A modern irodaház – a hazai bankszektor meghatározó szereplőjének ESG törekvéseivel összhangban – a fenntarthatóság terén is élen jár majd – derül ki az MBH közleményéből. 

A társaság egy külföldi ingatlanfejlesztőtől veszi meg a Róbert Károly körút 23. alatti irodaházprojektet. A bank az eredeti terveket fenntarthatósági, gazdaságossági és környezeti szempontok mentén felülvizsgálja, hogy az új székház minden társadalmi, munkavállalói és ESG-elvárásnak megfeleljen. A Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, most megvásárolt, közel 13 ezer négyzetméteres telek szolgál majd a székház alapjaként.

A bank a döntés előtt több lehetséges helyszínt is alaposan megvizsgált – írják. A kiválasztásnál lényeges szempont volt az elhelyezkedés, hogy a leendő épületegyüttes a város szinte minden pontjáról könnyen megközelíthető legyen gépjárművel és tömegközlekedéssel egyaránt. Fontos szerepet játszott a döntésben a projekt készültségi szintje és a már megkezdett építési munkálat is. 

A területen bizonyos mélyépítési munkák és alépítmények már elkészültek, így az épületegyüttes egy része 2026 elejére fel is épülhet.

 

– Hármas fúziónk kapcsán elsődleges feladatunk, hogy ügyfeleink számára minél jobb szolgáltatásokat biztosítsunk, ezen dolgozunk immár második éve. Rendszereink és bankfiókjaink modernizálása mellett szeretnénk kollégáink számára is inspiráló munkakörnyezetet biztosítani, hogy minél hatékonyabban folytathassuk a megkezdett munkát, egy piacvezető, modern, digitális bank felépítését. Az új székház kialakításakor maximálisan figyelembe vesszük a fenntarthatósági szempontokat és munkatársaink véleményét, valamint a munkaerőpiaci igényeket és trendeket, hogy pár éven belül a szó átvitt és legszorosabb értelmében is a legjobb munkahely legyünk –  mondta Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

 

– Az új, energiahatékony és korszerű székház nemcsak jelentős költségmegtakarítást hoz a banknak és csökkenti ökológiai lábnyomát, hanem növeli a működési és szervezeti hatékonyságot, mivel jelenleg a bank budapesti munkatársai a város több pontján elszórtan, négy régebbi irodaházban dolgoznak. Mindemellett fontos alapvetésünk, hogy az új székház az EU Taxonómia célkitűzéseit is figyelembe véve épüljön és megszerezze a legfontosabb zöldépület-tanúsítványokat (LEED, BREEAM, WELL)

 

– mondta el a projekt kapcsán Mészáros Beatrix, az MBH Bank leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese. A székház tulajdonosa és fejlesztője az MBH Bank MBH Domo nevű leányvállalata.

Borítókép: Az MBH a XIII. kerületben építi meg új, fenntartható székházát (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.