Megfelelően halad az újraiparosítási hitelprogram

A Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram ezermilliárd forintra emelt keretéből eddig 862 milliárd forintnyi kérelmet hagytak jóvá. A szerződött hitelek értéke 691 milliárd forintot ér el, míg a kifizetések összege pedig meghaladja a 446 milliárd forintot – ismertette a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Magyar Nemzet
2023. 07. 17. 15:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az UBM Feed és az AGC Glass központjaiba látogatott tegnap. A tárca közleménye szerint mindkét cég eredményesen vesz részt a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramban. A megbeszélésen a felek áttekintették az aktuális gazdasági folyamatokat és fejlesztéseket, a rövid és középtávon azonosítható lehetőségeket és kockázatokat. 

A Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramot a gazdasági növekedés megvédése és az elhibázott szankciók ellensúlyozása érdekében hirdette meg a kormány. A program a jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, végig fix kamatozású forrást biztosít forinthitel esetén legfeljebb hat, euró hitel esetében pedig legfeljebb 3,5 százalékos szinten. A hitelprogram feladata, hogy a dinamikus gazdasági növekedés motorja legyen, hozzájárulva a munkahelyek és a családok megvédéséhez.

A megbeszélések során Nagy Márton kifejtette, a program előrehaladása megfelelő, a megemelt, ezermilliárd forintos keretből eddig 862 milliárd forintnyi kérelmet hagytak jóvá, a szerződött hitelek értéke 691 milliárd forintot ér el, míg a kifizetések összege pedig meghaladja a 446 milliárd forintot.

A miniszter hozzátette, hogy magyar gazdaságnak olyan fejlődő, beruházó, a teljesítményüket és termelékenységüket egyre fokozó vállalkozásokra van szüksége, mint amilyen az UBM Feed és az AGC Glass is.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.