időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Mesterséges intelligencia fejlesztette a legújabb magyar energiaitalt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.07.17. 20:07 2023.07.17. 20:23
Mesterséges intelligencia fejlesztette a legújabb magyar energiaitalt

A Hell Energy megkezdte egy új receptúrájú energiaital gyártását hétfőn Szikszón, a mesterséges intelligencia (MI) által kifejlesztett terméket a hazai boltok mellett több mint hatvan országba fogják exportálni – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.

Az új íz összetevői, dizájnja, marketingje és gyártása teljes, komplex folymatatát a mesterséges intelligenciára alapozták. Az MI a világhálón fellelhető nagy mennyiségű információt feldolgozva alkotta meg az általa legjobbnak tartott receptet. Az MI által összeállított recept a valódi koffein és az optimalizált cukormennyiség mellett vitaminokat és aminosavakat is tartalmaz, és természetesen megfelel minden élelmiszeripari előírásnak.

A receptúra titkos, magas szintű biztonsági elemekkel ellátott számítógépen tárolják, biztonsági másolatát egy svájci trezorban őrzik.

Az új termék iránt már most nagy érdeklődés mutatkozik a piacon, és pozitív a fogyasztók visszajelzése is – közölte Szondy Réka, a cég kommunikációs tanácsadója. Jelezte egyúttal, hogy a Hell Energy a termékeinek 58,77 százalékát exportálta tavaly.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett konszolidált eredménykimutatás szerint a Hell Energy Magyarország Kft. nettó árbevétele 2022-ben csaknem 150 milliárd forint volt, amelyből a belföldi értékesítés 61,8 milliárd forintot, az exportértékesítés 88 milliárd forintot tett ki.
Az exportértékesítésből 68,194 milliárd forint az Európai Unión (EU) belülről, 19,947 milliárd forint EU-n kívülről származott 2022-ben. A 2021-es évben a vállalat nettó árbevétele 100,496 milliárd forint volt, ebből a belföldi értékesítés 44,322 milliárd forintot, míg az exportértékesítés 56,174 milliárd forintot tett ki.

A cég adózott eredménye 2022-ben 13 milliárd, míg egy évvel korábban 15,5 milliárd forint volt. A társaság részvényeivel a BÉT Xbond piacán kereskednek.
A nyilvános cégadatok szerint a Hell Energy Magyarország Kft. a tavalyi üzleti évben átlagosan 1062, egy évvel korábban pedig 867 munkavállalót foglalkoztatott.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.