OMV: Nem találtak ilyen hatalmas gázmezőt az elmúlt negyven évben

Alsó-Ausztriában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 28. 13:12
Economy Illustration
OMV logo and models of an oil derrick pump jack and oil barrels are pictured in this illustration photo taken in Kyiv on 19 August, 2021. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új gázmezőt talált Alsó-Ausztriában az OMV, amelynek érdekessége, hogy negyven éve ez a legnagyobb gázlelet az országban. A vállalat öt hónapon keresztül próbafúrásokat végzett Wittauban, a Gänserndorf kerületben, ahol ötezer méteres végső mélységben pénteken megerősítették az új gázleletet – számol be a Kurier. Az OMV a kitermelhető erőforrásokat 48 terawattórára (TWh) becsüli, ami körülbelül 28 millió hordó olajegyenértéknek felel meg.

Ebből az következik, hogy az OMV arra számít, hogy Ausztriában akár 50 százalékkal is növelheti a gázkitermelését. A cikkben azt írják, az új felfedezés fontos hozzájárulás ügyfeleik gázellátásához. A Napi megjegyzi, rá is fér a vállalatra a siker, ugyanis az első fél évben a csoport árbevétele 35 százalékkal 19,9 milliárd euróra, míg a nettó nyeresége 69 százalékkal 770 millió euróra csökkent. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.