Csányi Sándor szerint biztosra vehető a rekord

Az OTP elnök-vezérigazgatója sok bizonytalanságot lát, de biztos benne, hogy rekordot döntenek – többek között erről beszélt a Világgazdaságnak. A román OTP eladása ebben fontos szerepet játszik, és nagy valószínűséggel lesz rá vevő.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 17:00
CSÁNYI Sándor
Budapest, 2022. december 2. Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Prima Primissima díjátadó gálán a Müpában 2022. december 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az biztos, hogy 2023 rekordév lesz az OTP-csoport számára – mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak annak kapcsán, hogy az OTP-csoport szinten elérheti-e az idén az 1000 milliárd forintos nyereséget.

Csányi Sándor úgy reagált a felvetésre, hogy bár jó második fél évre számít, nem lehet automatikusan megduplázni az első féléves eredményt. Nem szeretnék jósolni, főleg mert sok a bizonytalanság. Meg tudja nekem mondani, hogy alakul a háború, vagy hogy lesz-e újabb bankadó, vagy éppen ellenkezőleg és elengedik? Éppen ezek miatt nem tudom, hogy elérjük-e az 1000 milliárd forintot – fogalmazott. Ugyanakkor megjegyezte, a 100 milliárd eurós mérlegfőösszeg teljesül.

Arra a kérdésre, miszerint emel-e osztalékot az OTP, Csányi Sándor úgy válaszolt, az OTP román leánya eladósorba került, ami megteremtheti a forrást a magasabb papíronkénti osztalékra, pláne ha a magyar bank nem vásárol további tulajdonrészt más pénzintézetekben. Ugyanakkor szerinte az osztalékfizetés kérdése korai, tekintve, hogy még nem adták el a román érdekeltséget. Igaz, nagy valószínűséggel megveszik, mert van rá érdeklődő.

A teljes cikk itt olvasható.

Borítókép: Csányi Sándot, az OTP elnök-vezérigazgatója (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.