Nincs veszélyben a Dunaferr működése

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium cáfolta a napokban felröppent sajtóhíreket. A Liberty Steel még nem gyakorol tulajdonosi jogokat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 10:18
Dunaferr, Dunai Vasmű, acélgyártás, acélipar Fotó: Vémi Zoltán Forrás: Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunaferr a korábbi külföldi menedzsment felelőtlensége, és az elhibázott szankciók miatt vált fizetésképtelenné. A több ezer munkahely megvédése érdekében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) aktív szerepet vállalt a gyár megmentésében. A nyílt és transzparens felszámolási eljárás keretében a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot. 

Felhívjuk a tisztelt közvélemény figyelmét, hogy médiában megjelent hírek – miszerint a Liberty Steel Group utasítást adott a Dunaferr valamely működését érintő kérdésében – félrevezetők, hiszen a Liberty Steel Group jelenleg még nem gyakorol tulajdonosi jogokat a magyar vállalat felett – áll a GFM közleményében.

Az értékesítés folyamata nem zárult le teljesen, mivel az Európai Unió fúziókontrollja jelenleg is zajlik, és csak annak befejezését követően kerülnek átadásra a tulajdonosi jogok. Az eljárás végéig a felszámoló biztos gyakorolja a tulajdonosi jogokat és hozza meg a céget érintő stratégiai döntéseket.

A megjelent cikkek az értékesítés sikeres lezárását kockáztatják, egyúttal a hátráltatják a cég sikeres megmentését. A Dunaferr kapcsán hozott operatív, átmeneti döntések nem befolyásolják a cég hosszú távú működését és jövőképét.

A kormány képviseletében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tovább küzd a gyár, a munkahelyek és a családok megvédése érdekében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vémi Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.