Marokkói földrengés: nem maradnak el az őszi körutazások

A szállodák és a turisztikai attrakciók döntő többségét nem érintette a 6,8-es erősségű földrengés Marokkóban, így nem kell átszervezni a magyar csoportok őszi marokkói útjait, az őszre meghirdetett körutazások a tervek szerint valósulhatnak meg.

2023. 09. 12. 13:33
Marrákes, 2023. szeptember 9. Az elõzõ éjszakai földrengésben megrongálódott épületek Marrákesben 2023. szeptember 9-én. A 7-es magnitúdójú földrengés hatalmas károkat és pánikot okozot és nyolcszázhúsz halálos áldozatot követelt. A marokkói média szerint ez a legerõsebb földrengés, amely eddig a királyságot sújtotta. MTI/EPA/Dzsalal Morsidi Fotó: Dzsalal Morsidi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell átszervezni a magyar csoportok őszi marokkói útjait a földrengés miatt, a hazai utaztatók őszre meghirdetett körutazásai is a tervek szerint valósulhatnak meg – derül ki a Turizmus.com által közölt összeállításból.

A több ezer halálos áldozatot követelő, péntek éjjeli földrengésben Marrákes palotái és különleges attrakciói nem sérültek meg, a városban egyetlen mecsetet zártak le, a fontosabb látnivalók (Bahia Palota, Menara-kert, Berber patika) szabadon látogathatók – írta a Világgazdaság.

A turisztikai szakportál híradása szerint a szállodák és a turisztikai attrakciók döntő többségét nem érintette a 6,8-es erősségű földrengés Marokkóban, ahol elsősorban nem a modern épületek, hanem a Magas-Atlasz apró falvaiban a sárból és fából emelt kunyhók sérültek meg súlyosan.

A Marokkó-specialista magyar iroda, a Budavár Tours 2003-ban elsőként indított charterjáratot Agadirba, ahova idén már közel ötszáz főt utaztat – írta a Turizmus.com. Minden csoport szinte telt házas, alig van 10-15 szabad hely, és nem tapasztalnak lemondási hullámot. Ha lesz visszamondási igény, egyedileg bírálják el. A természeti csapás ellenére ugyanis a konzuli szolgálat Marokkót továbbra is a biztonságos országok közé sorolja.

Marokkó GDP-jéhez nagymértékben járul hozzá a turizmus, a portálnak nyilatkozó utazási irodák szakemberei biztosak benne, hogy egy hét alatt látogathatóvá teszik az óvatosságból lezárt épületeket.

A marokkói kiutaztatásban érdekelt többi iroda utasai sem aggódnak, nincsenek lemondások az ottani utak piacán. Évi 2500-3000 magyar utas keresi fel Marokkót, néhány évvel korábban, amikor közvetlen charterjáratok kötötték össze Budapestet Agadirral, jóval magasabb volt ez a szám.

A szakportál korábban részletesen végigvette, hogy mit tehet természeti katasztrófák esetén az utazó, és mi az utazási irodák kötelessége.

Borítókép: Marrákes a földrengés után (Fotó: Dzsalal Morsidi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.