Stabil az üzemanyagellátás hazánkban

Nagy Márton ismét a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőivel tárgyalt.

2023. 10. 26. 10:25
null
Budapest, 2018. január 25. Egy dolgozó leemeli a töltõpisztolyt a tankolás elõtt egy OMV töltõállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalában fogadta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a MOL képviselőit. A felek korábban abban állapodtak meg, hogy havi rendszerességgel megvizsgálják az üzemanyagárak nemzetközi és hazai alakulását, valamint a kapcsolódó nemzetközi eseményeket, folyamatokat – áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. 

Nagy Márton a megbeszélés kapcsán kiemelte, hogy a gazdaság és a családok védelme érdekében, továbbá szem előtt tartva a szankciós infláció év végéig egy számjegyűre történő leszorítását, a kormány az üzemanyagárak moderálására törekszik. Hozzátette, hogy ez versenyképességi kérdés, hiszen az üzemanyagárak többek közt a szállítási költségeken keresztül már rövidtávon is beépülnek az árakba.

A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára.

A felek megállapították, hogy a magyar üzemanyag-ellátási rendszer a háborús helyzet ellenére is stabil és biztonságos, az üzemagyagárak pedig versenyképesebb szintet érnek el a régióban, hiszen többek közt Horvátországban, Ausztriában és Szerbiában is magasabb árat kell fizetni az üzemanyagokért, mint hazánkban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.