Meghirdették a Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot

Dinamikus léptékváltásra van szükség Magyarországon az innovációban.

2023. 11. 16. 19:01
null
Budapest, 2023. november 16. CsákJánoskulturális és innovációs miniszter beszédet mond a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot ismertetõ sajtótájékoztatón a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2023. november 16-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 2023. évi legjelentősebb innovációs teljesítmények elismerésére a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) csütörtökön meghirdette a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke. A pályázat meghirdetésének bejelentésén Csák János kulturális és innovációs miniszter elmondta, dinamikus léptékváltásra van szükség Magyarországon az innovációban. Hozzátette, a Neumann János-programban megforgalmazott cél, hogy Magyarország 2030-ra a legjobb 25, 2040-re pedig a világ legjobb tíz innovátor országa közé tartozzon.

A miniszter kiemelte: a cégek tevékenységében, működésében az innovációnak természetes részként kellene jelen lennie. A Neumann János-programban törekednek arra, hogy elősegítsék az egyetemek, a vállalatok, kutatóintézetek együttműködését. – Ehhez az állam infrastruktúrával, támogatással, szabályozással tud hozzájárulni – mondta Csák János.

Pakucs János ismertette, hogy a pályázatra Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok figyelembevételével. A MISZ tiszteletbeli elnöke elmondta, az idén 32. alkalommal meghirdetett Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot a Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával valósítja meg.

A jelentkezéseket 2024. február 5-ig lehet beadni. A nagydíj mellett nyolc kategóriában díjazzák a jelentős innovációs teljesítményeket. A rendezvény panelbeszélgetésén a távirati iroda ismertetése szerint Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója az ügynökség feladatának nevezte, hogy katalizátorszerepet töltsön be az innovációs ökoszisztémában, segítse az együttműködést.

Borítókép: Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot ismertető sajtótájékoztatón a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2023. november 16-án (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.