Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyar szerző könyvét mutatták be a globális klímacsúcson

A Pabooks Kiadó gondozásában jelent meg 2023 decemberében a Geovision című könyv, amelynek nemzetközi bemutatója Dubajban, a COP28 globális klímacsúcson volt.

Forrás: Neumann János Egyetemért Alapítvány2023. 12. 09. 17:29
Forrás: Neumann János Egyetemért Alapítvány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kecskeméti Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, Csizmadia Norbert az Egyesült Arab Emirátusokban, a COP28 globális klímacsúcson mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című dupla kötetes könyvét.

 

A COP28 klímacsúcson Európát és Magyarországot egyedüli felsőoktatási kiállítóként képviselő Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, Csizmadia Norbert nagy nemzetközi érdeklődés mellett mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című dupla kötetes könyvét. 

A kiadvány a geográfus szemszögéből ad választ korunk geopolitikai, gazdasági és fenntarthatósági kihívásaira. A kétkötetes könyvben az író a földrajz segítségével vizsgálja, hogy miként értjük meg az összefüggéseket és hogyan kapcsolhatjuk össze a már létező kutatási eredményeket.

A geográfus szakember, egyetemi vezető felhívja a figyelmet a földrajz mint konnektivitás és komplexitás fontosságára, valamint arra, hogy a térképek ismeretével, valamint egy izgalmas és sokoldalú vizuális nyelvi készséggel hogyan értjük meg világunkat.

Nagy érdeklődés övezi a COP28 klímacsúcson részt vevő Neumann János Egyetemet. A magyarországi modellváltó egyetem dubaji standján mutatkozott be elsőként az intézmény által fejlesztett Neumann H2 névre keresztelt, hidrogénnel és napenergiával hajtott, mesterséges intelligenciával vezérelt multifunkcionális jármű. 

Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke

A Neumann János Egyetem az ENSZ-klímacsúcson való megjelenésével és bemutatott fenntartható mobilitási innovációjával a jövő gazdasági növekedéséhez nélkülözhetetlen tudás előállítására való képességére kívánja felhívni a figyelmet.

A Geovision könyv a Pabooks Kiadó gondozásában jelent meg 2023 decemberében, amelynek nemzetközi bemutatója Dubajban a COP 28 globális klímacsúcson volt.

Borítókép: A COP28 klímacsúcson Európát és Magyarországot egyedüli felsőoktatási kiállítóként képviselő Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, Csizmadia Norbert nagy nemzetközi érdeklődés mellett mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című dupla kötetes könyvét. (Forrás: Neumann János Egyetemért Alapítvány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.