Különös, türkizkék lámpák érkeznek az autókra, egy gyártó már meg is kapta az engedélyt

Olyan lesz, mint az irányjelző.

Forrás: Paraméter2024. 01. 10. 15:57
Close,Up,Front,Of,New,Silver,Car,Parking,On,The
409679020 Fotó: SKT Studio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemsokára megjelennek a türkizkék színű lámpák az autókon, amelyek azt jelzik majd, hogy aktív-e az önvezető üzemmód. Ha egy járművet robotpilóta irányít, a lámpákba épített türkizkék jelzések miatt erről a többi közlekedő is könnyen tudomást szerezhet – írja a Paraméter. A portál úgy tudja, hogy a Mercedes már megkapta az engedélyt a jelzés beépítésére. 

A fényjelzés elhelyezése hasonlít majd az indexéhez, ott lesz az első és hátsó lámpáknál és az oldalsó visszapillantó tükröknél is. 

Hogy miért éppen türkizkék? Azért, mert jól látható, illetve könnyen meg lehet különböztetni a többi lámpa színétől.  Ha minden igaz, az első járművek, amelyek fel lesznek szerelve az újdonsággal, Kaliforniában és Nevadában tűnnek majd fel. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.