Napelem plusz program: elhárították a rendszerhibát

Már négyezer felett jár a benyújtott előregisztrációs kérelmek száma.

2024. 01. 15. 16:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Napenergia plusz programban nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket – közölte az Energiaügyi Minisztérium a távirati irodával.

– A háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció. A pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba fennakadást okozott, de mostanra elhárult a probléma. Több mint négyezer előregisztrációs kérelem már beérkezett – írták.

A pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól. A kiírás szerint az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató 15 munkanapon belül dönt. A pályázó ezután jelölheti ki a három lehetséges kivitelezőt, akik közül a rendszeren keresztül beérkező ajánlataik alapján választhat. Támogatási kérelmeket az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatnak majd be.

A tárca tudatta, hogy a beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja. A Napenergia plusz program 75 milliárdos keretösszeggel segíti a modern napelemes rendszerek telepítését. Egy ingatlanra ebből legfeljebb ötmillió forint forrás juthat, az elnyerhető támogatás a családok beruházási költségeinek legfeljebb kétharmadát fedezheti.

 

 

Borítókép: Illusztráció (AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.