Negyvenöt forintért vehet házat ebben a csodaközségben, ahol két folyó randevúzik egymással

Örülne a vezetés, ha többen élnének a környéken.

Forrás: Mirror2024. 01. 29. 13:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindösszesen tíz pennyért, azaz 45 forintért árulnak házakat Horvátország Légrád nevű városában, azonban a vételhez szigorú feltételek társulnak – adta hírül a Mirror. A kezdeményezést az észak-horvátországi Légrád 2018-ban indította el, hogy minél több embert vonzzon a térségbe, ugyanis manapság már csak kétezer ember él a környéken. 

A kormány tehát úgy döntött, hogy a lakosságszám növelése érdekében potom összegért megvásárolhatók a vízparti városban található házak, ehhez azonban – természetesen – meg kell felelni néhány feltételnek. 

A pályázók ugyanis 45 évnél fiatalabbak kell, hogy legyenek, házasok vagy párkapcsolatban élők, emellett megkövetelik a büntetlen előéletet is. 

A portál hozzáfűzi, emellett nem lehet már másik ingatlan a nevükön. Egyébként nem ez az egyetlen város, ahol olcsón kínálnak házakat. Olaszország több városában is nagyjából másfél dollárért árulnak házakat.

Légád Horvátország északi részén, Kaproncától 15 kilométerre északra található, a Dráva és a Mura folyók összefolyásánál, a Mura torkolatával szemben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.