Történelmi váltás a MÁV és a Volán járatain – itt vannak a részletek

Tájékoztató oldalt indított a MÁV-Volán az új tarifarendszerről.

2024. 02. 21. 9:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere – emlékeztetett szerdai közleményében a MÁV–Volán-csoport. A közösségi közlekedés történelmi változásának lényege, hogy 3,5-4 millió embernek teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a MÁV–Volán járatait, sőt még a budapestieket, a zalaegerszegieket és az esztergomiakat is érinti. 

Mindez havonként akár több tízezer forintos megtakarítást is eredményezhet a családoknak.

Annak érdekében, hogy a legfontosabb tudnivalók mindenkinek megismerhetők legyenek, a MÁV–Volán-csoport tájékoztató weboldalt indított, amely mától mindenkinek elérhető – írta a Világgazdaság. A honlap címe www.ujtarifa.hu, amely elmagyarázza a megújuló tarifarendszer részleteit, a változásokat pedig gyakorlati példák és infografikák segítségével mutatja be. Hangsúlyos elem, hogy egyes viszonylatokon keresztül szemlélteti, hogy a korábbi díjtermékekkel szemben az új kedvezmény- és díjkategóriákkal mennyivel kedvezőbb áron lehet utazni. A tájékoztató oldal külön részt szentel az új tarifarendszer alapját képező vármegye- és országbérletek felhasználási körének bővülésével,  az új, 24 órás napijegyekkel, az egyszerűbbé váló kedvezményekkel, a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségekkel, valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésével kapcsolatos kérdéseknek.

Az új rendszerben nem lesz szükség többé bonyolult igazoló dokumentumokra, hiszen minden 14 év alatti és 65 év feletti utas díjmentesen, minden 14 és 25 év közötti utas pedig félárú jegy igénybevételével utazhat. A bérlettel való utazás is egyszerűbb és áttekinthetőbb lesz, a jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett csupán kettő marad.

Március elsejétől ugyanakkor díjmentesen vehetik igénybe a helyközi közlekedést a fogyatékkal élők és a tartós betegek, valamint kísérőik és az ellátottak utazási utalványával rendelkezők. Azok a nagycsaládosok is díjmentességben részesülnek a jövőben, akik eddig igénybe vették a nagycsaládosok utazási kedvezményét.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/02/tortenelmi-valtas-marciustol-maskepp-lehet-utazni-a-mav-es-a-volan-jaratain-itt-vannak-a-reszletek

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.