Tovább mélyülhet a magyar–dél-koreai innovációs együttműködés

A Gazdasági innovációs partnerségi program magyar koordinátora a Nemzetgazdasági Minisztérium.

2024. 02. 27. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági innovációs partnerségi program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén Dél-Korea és Magyarország szakemberei a magyar–dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről egyeztettek kedden Budapesten – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

Az EIPP fókusza elsősorban az e-mobilitás, a karbonsemleges közlekedés fejlesztésére irányul. A program magyar koordinátora a Nemzetgazdasági Minisztérium, amelynek képviseletében Szolnoki Szabolcs, az NGM technológiáért felelős helyettes államtitkára szólalt fel.

A közlemény szerint a helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: sikeres a kormány keleti nyitás politikája, és ennek köszönhetően Magyarország már több ázsiai országgal alakított ki együttműködési projektet és beruházási programot. Emlékeztetett, hogy 2021-ben Dél-Korea volt a legnagyobb magyarországi befektető 1000 milliárd forint értékű befektetéssel, amely mintegy 20 ezer új munkahelyet teremtett Magyarországon. Hozzátette, Magyarország és a Koreai Köztársaság illetékes szaktárcái 2022 áprilisában kötöttek együttműködési megállapodást.

A magyar–dél-koreai EIPP programmal lehetőség nyílik arra, hogy a magyar kutatók és szakértők még több tudományos, innovatív technológiai projektben vegyenek részt – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.