Üzemanyagárak: péntekig tart az árcsökkenés

Egyelőre véget ért az üzemanyagárak csökkenése Magyarországon – derült ki a Holtankoljak friss adatközléséből.

2024. 02. 28. 10:20
Illusztráció Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Holtankoljak üzemanyagár-figyelő blog szerint pénteken, március első napján nem kell üzemanyagár-változásra számítani a hazai benzinkutakon, mert a benzin és a gázolaj beszerzési ára változatlan marad.

EP2I5542
Fotó: Teknős Miklós

Ezért a naptár szerinti tavaszt az alábbi átlagárakkal kezdhetik meg a járműtulajdonosok: 95-ös benzin – 615 forint/liter, gázolaj – 647 forint/liter.


Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árazás jellemzően 4-5 forinttal eltérhet – írta a Világgazdaság. Ugyanakkor az autópályák mellett nagyjából 50 forinttal drágábban adják az üzemanyag literjét. Mindenesetre az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 71, a dízelár pedig 73 forinttal drágult, jóllehet ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva 33 és 42 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. A nagyjából 70 forint körüli literenkénti drágulás azt jelenti, hogy egy átlagos, 50 literes tankolás 3500-4000 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

Ez a hét jól indult, ugyanis hétfőn bejelentették: szerdától, vagyis mától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken. 

Legközelebb jövő hétfőn érkezik információ arról, hogyan reagálnak az üzemanyag-nagykereskedők a piaci folyamatokra, és drágítanak-e, vagy éppen ellenkezőleg, engednek az árból.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.