Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Valami készül a köztársasági elnöki rezidencia környékén

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság
2024.02.12. 13:43 2024.02.12. 13:51
Valami készül a köztársasági elnöki rezidencia környékén

A kikiáltási ár felett, több mint 736 millió forintért érkezett vételi ajánlat a svábhegyi nővérszálló egykori épületére, amelyet nyilvános árverésen hirdetett meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő – bukkant rá a Világgazdaság

A portál információi szerint a hányatott sorsú épületet már tíz éve nem sikerült eladni, és a köztársasági elnökök sem tartottak rá igényt, most többen is meg akarták venni. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki a nyertes ajánlattevő, de az biztosnak tűnik, hogy a vételár többszörösét kell majd a felújításra költenie.

A 676 260 000 forintos áron meghirdetett ingatlanért végül valaki hajlandó volt 60 millió forinttal többet fizetni, egészen pontosan 736 260 000 forintot kaphat az állam az új tulajdonostól. Emlékeztetnek arra is, hogy hosszú története van az 1935-ben épült ingatlannak, amely eredetileg szállodának indult, aztán később kórház, majd nővérszálló is volt. 

Az ingatlan a XII. kerületben található és közvetlenül szomszédos a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciával. Ha Sólyom László úgy dönt, felújították volna, és akkor ide költözhetett volna a hajdani államfő is.

Borítókép: A rezidencia (Fotó: VG/MNV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.