Valami készül a köztársasági elnöki rezidencia környékén

Egyelőre még sok a titok az ügyben.

Forrás: Világgazdaság2024. 02. 12. 13:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kikiáltási ár felett, több mint 736 millió forintért érkezett vételi ajánlat a svábhegyi nővérszálló egykori épületére, amelyet nyilvános árverésen hirdetett meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő – bukkant rá a Világgazdaság

A portál információi szerint a hányatott sorsú épületet már tíz éve nem sikerült eladni, és a köztársasági elnökök sem tartottak rá igényt, most többen is meg akarták venni. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki a nyertes ajánlattevő, de az biztosnak tűnik, hogy a vételár többszörösét kell majd a felújításra költenie.

A 676 260 000 forintos áron meghirdetett ingatlanért végül valaki hajlandó volt 60 millió forinttal többet fizetni, egészen pontosan 736 260 000 forintot kaphat az állam az új tulajdonostól. Emlékeztetnek arra is, hogy hosszú története van az 1935-ben épült ingatlannak, amely eredetileg szállodának indult, aztán később kórház, majd nővérszálló is volt. 

Az ingatlan a XII. kerületben található és közvetlenül szomszédos a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciával. Ha Sólyom László úgy dönt, felújították volna, és akkor ide költözhetett volna a hajdani államfő is.

Borítókép: A rezidencia (Fotó: VG/MNV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.