Történelmi csúcson az arany, soha ilyen sokat nem ért még

Legutóbb tavaly decemberben volt ilyen.

Forrás: Reuters, Világgazdaság2024. 03. 06. 14:58
Financial,Concept.,Two,Shiny,Gold,Bars,On,A,Pile,Of, arany
2303383121 Fotó: Dabarti CGI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Unciánként 2141 dollár fölött alakul az arany ára – adta hírül a Reuters. Legutóbb tavaly decemberben ért el történelmi csúcsot a nemesfém, ekkor 2135,40 dollárba került egy uncia.

A második negyedévben akár 2300 dollár fölé is emelkedhet az arany ára – mondta a portálnak Bart Melek, a TD Securities árupiaci stratégiákért felelős vezetője, míg Nitesh Shah, a WisdomTree árupiaci stratégája úgy látja, a geopolitikai kockázatok és a sűrű választási naptár miatt az évben valószínűleg továbbra is erősödni fog az arany iránti lakossági kereslet.

A Világgazdaság közben arról ír, hogy a tavaly decemberi csúcs óta csökkenő trend volt megfigyelhető az arany grafikonján, azonban pár napja erőteljesen törte át ezt a trendvonalat az árfolyam.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.