Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Megint baj van ezzel a széles spektrumú antibiotikummal, az NNGYK újabb lépéseket tett az ügyben

A visszahívást és forgalomból kivonását minőségi hiba miatt rendelték el.

Forrás: OGYÉI2024. 05. 29. 15:35
kapszula, gyógyszer,antibiotikum,tabletta
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három Doxycyclin-PannonPharma kemény kapszulát vont ki a forgalomból a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) – közölte a hivatal.

A visszahívást és forgalomból kivonását minőségi hiba miatt rendelték el.

Egyébként történt már ilyen ugyanezzel a gyógyszerrel, miután az NNGYK május 8-án megállapította, hogy a 38770523 gyártási számú tételnél a zöld színű kapszulák felszíne a gyárilag lezárt bliszteren – a csomagolás, amiben a kapszula van – belül fehér porral volt szennyezett, amelyet az NNGYK a gyógyszer hatóanyagaként azonosított.

Úgy tűnik azonban, hogy ezzel a történet nem oldódott meg, ugyanis május 22-én szintén minőségi hibát tártak fel a 38780523 és a 38360323 gyártási számú tételeknél, most ezeket is visszahívják. 

A Doxycyclin-PannonPharma nevű gyógyszert légúti, húgy-ivarszervi, bőr- és lágyrészfertőzések, szemészeti és az emésztőrendszeri fertőzések, valamint Lyme-kór kezelésére alkalmazzák, ha a kezelőorvos úgy rendelkezik. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.