Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Folytatódik az árcsökkenés a benzinkutakon

A benzin és a gázolaj ára is változik péntektől.

2024. 06. 05. 11:01
Illusztráció Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől változnak ismét a hazai üzemanyagárak – ismertette a Holtankoljak.hu. A portál jelezte: a benzin és a gázolaj esetében is ötforintos csökkenéssel számolhatunk. Így az átlagárak a következőképpen alakulnak: a 95-ös benzin literjéért 592, míg a gázolaj literjéért 598 forintot kell fizetni.

Legutóbb hétfőn jött a jelzés arról, hogy szerdától, azaz mától még nem változnak az árak. Akkor még így döntöttek a kereskedők. Tegnapi hír volt, miszerint folytatódik az olaj áresése a nemzetközi piacokon, a Brent olajfajta hordónkénti ára több mint másfél százalék mínuszban állt kedden kora délután a hétfői, három százalékot meghaladó csökkenés után. 

Röviddel 14 óra előtt az északi-tenger Brent olajfajta hordónkénti ára február eleje óta a legalacsonyabb szinten, 77,14 dolláron állt, ami 1,22 dollár (1,56 százalék) csökkenést jelentett. A Brent ára hétfőn 3,61 százalékkal esett.

A távirati iroda emlékeztetett: a hétvégén az OPEC plusz, a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a kartellen kívüli nagy olajtermelők informális szövetsége arról döntött, hogy a jövő év egészére meghosszabbítja a jelenlegi termelési kvótákat. Ezzel párhuzamosan az idei év első felében érvényben lévő, napi 2,2 millió hordó korlátozásokat szeptember végéig meghosszabbították, ezt követően pedig egy éven át havi rendszerességgel enyhítenek a korlátozáson, ami azonban a piaci helyzettől függően felfüggeszthető vagy megszakítható.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.