Hazánkban fejlődik legdinamikusabban az egyik fontos pénzügyi szolgáltatói piac

Az iBanFirst, a deviza- és nemzetközi fizetések vezető globális szolgáltatója 150 százalékos növekedést ért el Magyarországon.

2024. 07. 21. 9:14
Illusztráció Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iBanFirst, a deviza- és nemzetközi fizetések vezető globális szolgáltatója 150 százalékos növekedést ért el Magyarországon tranzakciós volumenben 2024 első félévében az előző év azonos időszakához képest, a kimenő fizetések értéke 793 millió euróra nőtt – közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.

Emellett több mint hétszáz ügyfelével Magyarország az iBanFirst tíz európai piaca közül a legdinamikusabban növekvő piacként emelkedik ki 2024 első félévében. Az ügyletek száma 64 százalékkal 30 ezer tranzakcióra nőtt az első hat hónapban.

Idén csaknem kétmilliárd euró fizetési volument és 75 ezer tranzakciószámot terveznek elérni.

Johan Gabriels az iBanFirst délkelet-európai regionális igazgatója a közleményben kiemelte: a magyarországi eredmények, amelyeket kevesebb mint két évvel a helyi iroda megalapítása után értek el, minden várakozásukat felülmúlták. Ez a rendkívüli növekedés rávilágít az innovatív pénzügyi megoldások iránti tartós keresletre. Elkötelezettek a magyar kereskedelmi vállalatok nemzetközi törekvéseinek támogatása mellett.

Az iBanFirst támogatja a magyar vállalatok nemzetközi üzleti tevékenységé, gyors, átlátható és költséghatékony fizetési és devizaszolgáltatásokat, személyre szabott fedezeti stratégiákat kínál. A platformján keresztül végrehajtott határokon átnyúló tranzakciók értéke néhány ezertől több millió euróig terjed. A fedezeti szolgáltatásuk iránti kereslet jelentősen nőtt, éves szinten 41 százakkal, ez adja bevételük 32 százalékát a magyar piacon. 

A cég további befektetéseket, új termékeket hoz a magyar piacra.

Az iBanFirst öt egymást követő évben (2018–2023) szerepelt a Financial Times ezer leggyorsabban növekvő európai vállalatának listáján. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.