Megalapozatlan híreszteléseket cáfol a nemzetgazdasági tárca

Nem akarja rátenni a kormány a kezét a hosszú távú megtakarításokra.

2024. 09. 03. 15:40
Illusztráció Fotó: GettyImages
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium határozottan cáfolja és visszautasítja azokat a megalapozatlan híreszteléseket és vádakat, miszerint a kormány rá akarja tenni a kezét a hosszú távú megtakarításokra, többek közt a nyugdíj-megtakarításokra – írta közleményében a tárca. A minisztérium jelezte: a baloldal és a hozzá köthető álcivil szervezetek minden valóságalapot nélkülöző megnyilvánulásaival szemben a valóság az, hogy a Gazdasági Kabinet által 2024. augusztus 28-án tárgyalt javaslat tovább erősítheti a megtakarítók önrendelkezési szabadságát.

A kidolgozás alatt lévő koncepció ugyanis mindössze azon lehetőség megteremtését célozza, hogy az érintett egyén – szigorúan saját döntése alapján – adómentesen használhassa fel megtakarítását otthonteremtés céljából is. A kormány célja ezzel az, hogy az öngondoskodási célok között alternatívaként az otthonteremtés is megjelenjen. Az emberek önrendelkezési joga tehát nem csorbul, sőt „extra” lehetőséggel tovább bővülhet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felszólítja a baloldali politikusokat és az olyan álcivil szervezeteket, mint például a Nyugdíjas Parlament, hogy hagyjanak fel a hangulatkeltéssel. Ne akarják elvenni annak lehetőséget a megtakarítással rendelkezőktől, hogy szabadon eldönthessék, öngondoskodási célból felhasználják-e hosszú távú megtakarításukat otthonteremtésre – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.