Sokkal súlyosabb leépítés jöhet a Volkswagennél, mint ahogy állították

Még nagyobb a felháborodás.

Forrás: Villanyautósok2024. 09. 24. 12:06
illusztráció Fotó: JENS SCHLUETER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a korábban emlegetett 15 ezer, hanem a duplája, összesen harmincezer állás van veszélyben Németországban a Volkswagennél – írja a német Manager Magazin alapján a Villanyautósok. 

A konszernhez közeli forrásaik szerint harmincezer állás leépítése lehet szükséges az országban a Volkswagennél, hogy elérjék versenyképességi kitűzéseiket. Arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, hogy két gyárat bezárhatnak és 15 ezer embert elküldenek, ami egyébként felháborodást keltett a munkavállalói képviseletnél, ugyanis ez azt jelenti, hogy az egy évtizedre visszatekintő munkahelyvédelmi program nagyon valószínű, hogy nem tartható. 

A szakszervezet arra, hogy harmincezer embert bocsátanának el, azt reagálta, sületlenség, szerintük ez nem valós információ. Megjegyzik, az is lehetséges, hogy a szivárogtatás csak egy tárgyalási taktika, ehhez képest a 15 ezer munkahely megszűntetése relatíve jó ajánlatnak tűnhet – részletezte a portál.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.