Vajon milyen lehet egy termoakusztikus motor?

A Magyar Innovációs Szövetség is készül a Kutatók Éjszakájára.

2024. 09. 24. 11:14
Illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon milyen lehet egy termoakusztikus motor? Elérhető lehet a jövőben egy iskolai elsősegélynyújtást megkönnyítő, különböző sérülésfajtákra alakítható, természetes hatású sebtapasz? Tényleg a mesterséges intelligencia az oktatás jövője? Milyen új módok vannak a 3D nyomtatott alkatrészek rétegtapadásának növelésére? Hogyan működik egy önvezető kerekesszék? És egy magaslégköri ballon? Csupa izgalmas kérdés, amelyekre az idei Kutatók Éjszakáján örömmel válaszolnak a Magyar Innovációs Szövetség tudományos olimpikonjai – ismertette a szervezet. 

Szeptember 27-én, 16 órától 23 óráig a Kutatók Éjszakáján a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) standjai is megtekinthetőek lesznek a MISZ tagszervezeténél, az Ericsson Magyarország Kft.-nél (1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 11.). 

A látogatók megismerkedhetnek a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia kiváló döntős projektjeivel, találkozhatnak a verseny díjazottjaival, valamint friss információkat szerezhetnek a  34. tudományos olimpiáról, amelynek hamarosan megjelenik a kiírása. 

Akiket a nemzetközi tapasztalatok érdekelnek, azok sem maradnak információk híján, hiszen Aklan Larion, Bacsur Dániel, Vajda Ádám, Vida Ákos és Zsigó Dalma is saját standdal lesznek jelen, akik már bizonyítottak az Egyesült Államokban, Brüsszelben, Katowicében és Tajvanon rendezett nemzetközi versenyeken.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.