Újra megrendezik a Modern gyárak éjszakáját

Nyolcadik alkalommal nyílnak meg a kapuk.

2024. 09. 26. 10:12
Illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. a Modern gyárak éjszakája országos eseményt, amelyre idén 2024. november 8-án várják az érdeklődőket. Ahogy a korábbi években is, a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség programsorozata lehetőséget kínál személyes látogatásokon való tapasztalatszerzésre és online bemutatókon történő részvételre egyaránt – közölte a tárca.

A rendezvény kiemelt célja, hogy bemutassa, hogyan formálja át a modern technológia a termelést, valamint, hogy közelebb hozza az érdeklődőket a digitalizáció és az automatizáció által meghatározott ipari folyamatokhoz. 

Az ország egyik legsikeresebb vállalati tevékenységet bemutató rendezvényén a csatlakozó cégek bemutathatják azokat az innovatív, modern és egyedi megoldásokat, amelyek hozzájárulnak cégük sikeres működéséhez.

Az esemény az érdeklődőknek ingyenes látogatásokat kínál számos gyárba, ahol a legújabb technológiákat, mint például a robotika, az ipar 4.0, valamint a fenntartható termelési megoldásokat mutatják be. A látogatók megismerhetik, hogyan működnek a korszerű termelőegységek és hogyan járulnak hozzá a magyar gazdaság versenyképességéhez.

Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára elmondta: 

A Modern gyárak éjszakája remek lehetőség arra, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt azok a gyártó cégek, amelyek hozzájárulnak gazdasági sikereinkhez digitális megoldásaik és alkalmazott modern technológiák révén. Az esemény nem csupán láthatóságot kínál, de lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre a kkv-k, lehetséges beszállítók és álláskeresők számára.

A Modern gyárak éjszakája 2017-ben indult, 2020 óta már online és offline formában is elérhető. A programsorozat látogatottsága folyamatosan nő, és a csatlakozó gyárak listája is egyre bővül: míg az indulás évében tíz megyéből 24 gyár vett részt, tavaly már 17 megyéből 92 gyár csatlakozott. Idén már biztosan lesznek látogatások Egerben, Debrecenben, Makón, Gödöllőn és Budapesten, de a szervezők továbbra is várják a vállalatok jelentkezését.
A csatlakozás részleteiről és a regisztrációról további információk a Modern gyárak éjszakája hivatalos honlapján érhetők el, ahol a részt vevő gyárak listája és azok bemutatói is megtekinthetők.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.