Nyakunkon a fűtési szezon

A magyar családok továbbra is Európában a legolcsóbban fűthetik otthonaikat.

2024. 10. 11. 10:09
Szigetszentmiklós, 2022. július 16.
Egy helyiség fûtését biztosító radiátor, fûtõtest - csõrendszerrel ellátott fûtõberendezés része - hõszabályozó szelepét (termosztátfej) állítja egy felhasználó.
MTVA/Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Illusztráció Fotó: MTVA/Faludi Imre
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakunkon a hivatalosan október közepén kezdődő fűtési szezon, a hűvösebbre forduló napokban különösen jó hír, hogy Magyarország felkészült a télre – mondta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár az Energiaügyi Minisztérium a legújabb Facebook-videójában. 

A családok nemcsak biztonságos ellátásra számíthatnak, hanem továbbra is Európában a legolcsóbban fűthetik az otthonaikat. A háztartások zavartalan kiszolgálását a magas készletszint, a folyamatos importszállítások és a belföldi kitermelés együtt garantálják. A megfizethető árakat pedig változatlan formában biztosítja a kormány a kontinensen egyedülálló, jól bevált intézkedéssel, a rezsicsökkentéssel – hívja fel a figyelmet az államtitkár. 

Elmondta: a hazai tárolókban több mint hatmilliárd köbméter gáz áll rendelkezésre, az elérhető tartalék közel kétszeresen haladja meg a tavalyi egész éves lakossági fogyasztást. A betárolt mennyiség több az előző fűtési szezonban összesen elhasználtnál is – teszi hozzá. 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.