A hazai kerékpárutak hossza 2030-ra eléri a 15 ezer kilométert

A tervekről Szijjártó Péter beszélt a Biri–Balkány közti kerékpárút átadó ünnepségén szerdán.

Forrás: MTI2020. 09. 02. 14:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: újabb lépésnek számít a Biri és Balkány között megépült 3 kilométer hosszú kerékpárút is, amely 365 millió forintból, 284 millió forintos kormányzati támogatással valósult meg. A miniszter szerint ez az új beruházás az ide látogató kerékpáros turisták kényelmét szolgálja majd, az itt élők számára pedig megkönnyíti és biztonságosabbá teszi Biri és Balkány külterületének elérését, például a mezőgazdasági munkák ellátásához is.

Szijjártó Péter közölte: 2010 óta 1500 kilométernyi kerékpárutat fejlesztettek, a most zajló, illetve a hamarosan befejeződő fejlesztésekkel együtt már több mint 6000 kilométernyi kerékpárút áll majd Magyarországon a biciklizők rendelkezésére. Mindez azért is fontos, mert az országban a kerékpározás a koronavírus miatt új lendületet kapott, hiszen ha az emberek a járvány miatt bevezetett korlátozásokat betartásával akartak a friss levegőn maradni, úgy hogy közben elkerüljék a csoportosulást, akkor ehhez a kerékpározás volt a legkézenfekvőbb megoldás – fejtette ki.

A miniszer megjegyezte, hogy Hollandiában ma a gyerekek háromnegyede kerékpárral jár iskolába, és bár „mi, magyarok még nem tartunk itt”, azért mégis nagyon jól állunk, ugyanis az Európai Unióban Hollandia és Dánia után Magyarországon használják a legtöbben a kerékpárjaikat. „Minél több kerékpárút épül, annál többet tudunk tenni az egészségünk érdekében, annál többet tudunk mozogni, és annál jobban csökkenteni tudjuk a levegő szennyezettségét” – jelentette ki Szijjártó Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.