A turizmusban is egységes a Kárpát-medence

A nemzeti összetartozás éve adta az alaphangulatot a több mint két évtizedes szakmai magazin, az Utazó hagyományos idei díjátadóján Budapesten, ahol a közönség szavazatai alapján ismerték el a tavalyi év legjobb turisztikai szolgáltatóinak teljesítményét. A szavazást ebben az évben az emelte nagyobb rangra, hogy első alkalommal a határon túli régiók legjobb magyar szálláshelyeit és éttermeit is bevonták a megmérettetésbe.

2020. 08. 01. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mára a turizmusban is egységes Kárpát-medencei térről beszélhetünk – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azon a szakmai díjátadó eseményen, ahol az Utazó magazin közönségszavazása alapján a legjobb 2019-es turisztikai szolgáltatók kaptak elismerést. Potápi Árpád János arról beszélt: jó hír a turizmus szempontjából az, hogy Magyarország ma a Covid-járvány tekintetében is biztonságos országnak számít.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint a turizmus szempontjából is egységes a Kárpát-medence
Fotó: Miniszterelnökség

Kiemelte, hogy az elmúlt évek nemzetpolitikájának eredményeként azt is elmondhatjuk, hogy

ma már nemcsak oktatási, kulturális, gazdasági szempontból, hanem turisztikailag is egységes Kárpát-medencéről beszélhetünk.

Nem szabad elfeledni, hogy a legnehezebb körülmények között is teremtődnek új lehetőségek – folytatta a nemzetpolitikai államtitkár, aki szerint a belföldi turizmus kiemelkedő jelentősége mellett a Kárpát-medencei együttműködésnek a turizmus területén is egyre nagyobb szerep juthat.

Minőség mindenek felett

Bízunk benne, hogy a koronavírus-járvány után, amikor ismét minden magához tér, a minőségi turizmus és a minőségi szolgáltatók fognak előnybe kerülni – ezt Flesch Tamás (képünkön balra), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke mondta. Hozzáfűzte, hogy meggyőződése szerint ugyanis a minőségből a legnehezebb helyzetben sem szabad engedni.

Az Utazó magazin 2020-as díjátadóján már a határon túli magyar szolgáltatókat is elismerték
Fotó: Miniszterelnökség

2019 legjobbjai az Utazó magazin szavazásán

Az év családbarát szállodája a Kolping Hotel Spa & Family Resort, az év wellness szállodája az Oxigén Hotel Family & Spa, az év szállodai üzemeltetője a Continental Group, üzleti szállodája az Intercontinental Budapest, konferencia szállodája pedig a Continental Hotel Budapest. Az év turisztikai városa Nyíregyháza, az év gyógyfürdője a Bükfürdő Thermal & Spa, az év wellness fürdője a Hungarospa, az év víziparkja az Aquaworld Élményfürdő, az év utazási irodája a TUI, az év légitársasága pedig a KLM. Az év városnéző szolgáltatója a City Sightseeing Budapest, az év budapesti étterme a Rosenstein Vendéglő, az év vidéki étterme a Kistücsök Étterem, az év szállodai étterme a Láng Bistro & Gril, az év magyaros étterme a Lajosmizsei Tanyacsárda, új kategóriaként pedig az év online megoldása címet a a Hotel&More Group nyerte el.

A külhoni szolgáltatók körében összesen 12 szálláshely és étterem részesült elismerésben.

Az év erdélyi magyar szálláshelye a Szent Kristóf Panzió (Tusnádfürdő), az év erdélyi magyar étterme a Restaurant Mikó (Kolozsvár). Az év kárpátaljai magyar szálláshelye a Kis Virág Panzió (Nagybégány), az év kárpátaljai magyar étterme a Vadász Csárda (Gát). Az év felvidéki magyar szálláshelye az Amade Château (Nyékvárkony), az év felvidéki magyar étterme pedig az Arany Kárász (Nyékvárkony). Az év vajdasági magyar szálláshelye a Fantastico Panzió (Zenta), az év vajdasági magyar étterme pedig a Békavár (Magyarkanizsa). Az év muravidéki magyar szálláshelye a Cuk Borház (Lendvahegy), az év muravidéki magyar étterme pedig a Hancsik Falusi Turizmus (Dobronak). Az év horvátországi magyar szálláshelye a Citadella (Várdaróc), az év horvátországi magyar étterme pedig a Darócz Étterem (Várdaróc).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.