Már csak néhány napig kérhető az ingyenes net

Eddig több mint tízezer, az oktatásban részt vevő előfizető élt a lehetőséggel.

2020. 11. 24. 10:46
null
Ha a munkáltató elrendelte az otthonmaradást, de nincs lehetőség a munkavégzésre, szabadságot kell kiadnia, vagy alapbért kell fizetnie Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig több mint tízezer lakossági előfizető kérte a harminc napra ingyenes internet-hozzáférést az arra jogosultak közül – közölték a szolgáltatók a távirati irodával.

Tíz napja, november 14-én írta alá Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében

ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók és tanítók.

Ahogyan a Magyar Nemzet megírta: A veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló jogszabály a helyhez kötött,

vagyis a vezetékes internet-előfizetésre vonatkozik.

Azoknak született a jogszabály, akik a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, illetve a veszélyhelyzet idejére elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben tanulnak vagy oktatnak. (A jogosultak köréről itt olvashatja el a részleteket.)

A DIGI most azt közölte, hogy a szolgáltatónál eddig mintegy 1500-an jelezték igényüket. A támogatás november 18. és december 4. között kérhető egy adatlap kitöltésével.

A Vodafone Magyarországnál közel tízezren kérték már a vezetékes internetet használó ügyfelek közül az ingyenes hozzáférést. Az arra jogosultak a támogatást online tudják igényelni november 18–27. között. Ehhez az ügyfélszámra, a szolgáltatási címre, az oktatási azonosítóra és az oktatási intézmény nevére van szükség, illetve még szükség lehet a korábbi számlára is. További információt a támogatás benyújtásához a szolgáltató honlapján kaphatnak az érdeklődők.

Ha a munkáltató elrendelte az otthonmaradást, de nincs lehetőség a munkavégzésre, szabadságot kell kiadnia, vagy alapbért kell fizetnie
Fotó: Éberling András

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a cég honlapján, a Flip-ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a harminc napig ingyenes internetszolgáltatásra november 18–27. között. Az igény feladásához mindkét esetben egy számlára, valamint az oktatási azonosítóra van szükség. A harmincnapos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfatartalmú vezetékes internetszolgáltatás külön tételként jelenik meg.

A Telenor Magyarország lakossági ügyfeleinek vezetékes internetet nem szolgáltat, kizárólag mobilszolgáltatásokat nyújt, így ez az intézkedés nem érinti. Ugyanakkor az Innovációs és Technológiai Minisztériummal egyeztetve

a Telenor minden előfizetőjének ingyenesen elérhetővé teszi az otthoni tanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését.

Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések idejére szól, és automatikusan, november 27-étől 2021. február 8-ig elérhető minden Telenor-ügyfélnek, az előfizetőknek ezzel kapcsolatban teendőjük nincs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.