Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 18., vasárnap, Andrea, Lima napja
HÍR TV – Civil körTovábbra is keleti vakcina-ellenes a baloldal.
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/intenziv-nemzetkozi-terjeszkedesbe-kezdett-a-rotachrom-a-21-milliard-forintos-befektetesbol-8567196/

Intenzív nemzetközi terjeszkedésbe kezdett a RotaChrom a 2,1 milliárd forintos befektetésből

Az újabb befektetés elsődleges célja a további nemzetközi terjeszkedés támogatása.

A GB & Partners által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap 2020. júniusában újabb jelentős, 2,1 milliárd forintos befektetést nyújtott a RotaChrom Technológiai Zrt.-nek, amely egy egyedi hatóanyag-tisztítási eljárás fejlesztésével foglalkozik. Az újabb befektetés elsődleges célja a további nemzetközi terjeszkedés támogatása.

A RotaChrom innovációjával a világon először sikerült a korábban laboratóriumi méretben elérhető folyadékokon alapuló hatóanyag-tisztítási módszert ipari mértékre emelni. A vállalat startupként indult, ma már több milliárd feletti éves árbevétellel rendelkezik.

“Az eddig elért kiemelkedő eredmények és a piaci potenciál miatt döntöttünk úgy, hogy plusz forrást kapjon a RotaChrom, amellyel célunk a további lehetőségek kiaknázása” – indokolta a tőkeinjekciót Bürchner Gábor, az alapkezelő befektetési igazgatója.

A cég az összesen 2.1 milliárd forint tőke- és kölcsönbefektetést első körben nemzetközi terjeszkedésre fordítja. „Egy új hatóanyagtisztító üzem létrehozásán dolgozunk az Egyesült Államokban Portland (Oregon) környékén, amely bemutatóteremként tud működni az érdeklődők számára. ” – árulta el Madarász László, a RotaChrom vezérigazgatója, majd hozzátette: “Fontosnak tartjuk, hogy a potenciális ügyfelek személyesen is megtapasztalhassák a RotaChrom technológia erejét. A központban megtekinthetik a legújabb gépeket működés közben és próbatisztítást is végezhetnek saját termékeiken. Ez mindkét fél számára előnyt jelent, hiszen a leendő partnerek saját tapasztalataik alapján dönthetnek az eljárás mellett”.

A bemutatóterem létrehozásával párhuzamosan a cég nagy hangsúlyt fektet értékesítői tevékenységének bővítésére is. Az amerikai piacon történő terjeszkedéshez alapfeltétel volt egy saját amerikai értékesítési központ létrehozása, mivel egyre több ügyfélmegkeresés érkezik az Egyesült Államokból.

A nemzetközi terjeszkedés további lépéseként nemcsak Amerikában, a világ más pontjain is folyik az értékesítési hálózat kiépítése, a vállalat technológiája iránt ugyanis megnövekedett a kereslet. A kiterjedt nemzetközi hálózat kiépítéséhez újabb tapasztalt szakembert vontak be, csatlakozott a vállalathoz tavasszal Byssz Róbert régióigazgató, aki a RotaChrom Észak-Amerikán kívüli piacokon történő növekedésért felel. Róbert a Philips egyészségügyi technológiai üzletágától igazolt át, ahol 110 országban felelt a sales és marketing stratégia alakításáért. Korábbi munkái során a startup és scale-up vállalkozások üzletfejlesztésében, illetve új piacokra történő belépési stratégiák kidolgozásában és végrehajtásában is nagy tapasztalatot szerzett. “Ő a legmegfelelőbb ember az Észak-Amerikán kívüli piacok kereskedelmi stratégiai alapjainak letételéhez és megvalósításához” – jegyezte meg Madarász László.

A befektetéssel a K+F tevékenység is erősödik. A gépek műszaki fejlesztése által könnyebb lesz a különböző nemzetközi szabványoknak való megfelelés, valamint lehetőség nyílik a gépek új területeken történő alkalmazásának tesztelésére is. Ez elősegítheti az együttműködést a szigorúan szabályozott gyógyszeriparral, valamint utat nyithat a táplálékkiegészítők és számtalan egyéb felhasználási terület irányába.

A fejlesztések mellett komoly lépésre szánta el magát a vállalat az egyre növekvő piaci kereslet zökkenőmentes kiszolgálása érdekében: felvásárolták egyik stratégiai beszállító partnerüket. A RotaChrom ezzel a lépéssel is nemzetközi működésének alapjait erősíti, hiszen mostantól az ötlettől kezdve, a gépek gyártásán át, az ügyfélre szabott szolgáltatásokig, minden tevékenységük egy kézben összpontosul, így garantálva a megfelelő minőséget és a vevői igények kiszolgálásának gyorsaságát.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Feszültség

Brüsszel a GMO-lobbi érdekében ismét szembemenne a többséggel
Az Európai Parlament és a legtöbb tagállam elutasítja a génmódosított növények uniós engedélyezését.

Elhibázott közbeszerzés

Baranyi hivatalában négy hónap után lehet újra takarítás
A ferencvárosi önkormányzat az év eleje óta nem írt ki pályázatot a takarítási feladatok ellátására.

Kiemelt

Válság idején kiemelten fontos a pénzügyi tudatosság
A fiatalok már nemcsak fontosnak tartják, hogy legyen megtakarításuk, de egyre többen képeznek pénzügyi tartalékot a váratlan helyzetek kezelésére is.

Poszt-trauma

Szanyi Tibornak bilibe lóg a keze
Van ez így néha…

Poszt-trauma

Kezdenek „megtérni” a korábbi balos gyűlölködők
Pityinger után már Hont is kezd mást gondolni, mint az ellenzéki mainstream.

Poszt-trauma

Jobbik: A DK a külföldi helytartók fő képviselője
A Jobbik szerint korrupciós ügyektől terheltek a baloldali alakulatok. Gyurcsány Ferenc szerint pedig egy szájból víz és tűz nem jöhet. Hulljon le az álarc az ellenzéki összefogásról!

Aktuális

Így gyalogoljon, hogy fogyjon!
Nincs szüksége eszközökre, hogy minőségi edzést végezzen – elég egy jó cipő, és már indulhat is a sportolás!

Fricz Tamás blogja

Egyetlen kérdésem van: a Gyurcsány nevű politikai kalandor a törvények felett áll?
Ha viszont ez a figura nem áll a törvények felett – remélem így van –, akkor az április 7-i parlamenti ámokfutása után törvényes eljárást kellene kezdeményezni ellene.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!