Keresés
Magyar Nemzet
2021. január 21., csütörtök, Ágnes napja
HÍR TV – CsörteKarácsonynak gőze sincs, mit kell csinálnia.
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/intenziv-nemzetkozi-terjeszkedesbe-kezdett-a-rotachrom-a-21-milliard-forintos-befektetesbol-8567196/

Intenzív nemzetközi terjeszkedésbe kezdett a RotaChrom a 2,1 milliárd forintos befektetésből

Az újabb befektetés elsődleges célja a további nemzetközi terjeszkedés támogatása.

A GB & Partners által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap 2020. júniusában újabb jelentős, 2,1 milliárd forintos befektetést nyújtott a RotaChrom Technológiai Zrt.-nek, amely egy egyedi hatóanyag-tisztítási eljárás fejlesztésével foglalkozik. Az újabb befektetés elsődleges célja a további nemzetközi terjeszkedés támogatása.

A RotaChrom innovációjával a világon először sikerült a korábban laboratóriumi méretben elérhető folyadékokon alapuló hatóanyag-tisztítási módszert ipari mértékre emelni. A vállalat startupként indult, ma már több milliárd feletti éves árbevétellel rendelkezik.

“Az eddig elért kiemelkedő eredmények és a piaci potenciál miatt döntöttünk úgy, hogy plusz forrást kapjon a RotaChrom, amellyel célunk a további lehetőségek kiaknázása” – indokolta a tőkeinjekciót Bürchner Gábor, az alapkezelő befektetési igazgatója.

A cég az összesen 2.1 milliárd forint tőke- és kölcsönbefektetést első körben nemzetközi terjeszkedésre fordítja. „Egy új hatóanyagtisztító üzem létrehozásán dolgozunk az Egyesült Államokban Portland (Oregon) környékén, amely bemutatóteremként tud működni az érdeklődők számára. ” – árulta el Madarász László, a RotaChrom vezérigazgatója, majd hozzátette: “Fontosnak tartjuk, hogy a potenciális ügyfelek személyesen is megtapasztalhassák a RotaChrom technológia erejét. A központban megtekinthetik a legújabb gépeket működés közben és próbatisztítást is végezhetnek saját termékeiken. Ez mindkét fél számára előnyt jelent, hiszen a leendő partnerek saját tapasztalataik alapján dönthetnek az eljárás mellett”.

A bemutatóterem létrehozásával párhuzamosan a cég nagy hangsúlyt fektet értékesítői tevékenységének bővítésére is. Az amerikai piacon történő terjeszkedéshez alapfeltétel volt egy saját amerikai értékesítési központ létrehozása, mivel egyre több ügyfélmegkeresés érkezik az Egyesült Államokból.

A nemzetközi terjeszkedés további lépéseként nemcsak Amerikában, a világ más pontjain is folyik az értékesítési hálózat kiépítése, a vállalat technológiája iránt ugyanis megnövekedett a kereslet. A kiterjedt nemzetközi hálózat kiépítéséhez újabb tapasztalt szakembert vontak be, csatlakozott a vállalathoz tavasszal Byssz Róbert régióigazgató, aki a RotaChrom Észak-Amerikán kívüli piacokon történő növekedésért felel. Róbert a Philips egyészségügyi technológiai üzletágától igazolt át, ahol 110 országban felelt a sales és marketing stratégia alakításáért. Korábbi munkái során a startup és scale-up vállalkozások üzletfejlesztésében, illetve új piacokra történő belépési stratégiák kidolgozásában és végrehajtásában is nagy tapasztalatot szerzett. “Ő a legmegfelelőbb ember az Észak-Amerikán kívüli piacok kereskedelmi stratégiai alapjainak letételéhez és megvalósításához” – jegyezte meg Madarász László.

A befektetéssel a K+F tevékenység is erősödik. A gépek műszaki fejlesztése által könnyebb lesz a különböző nemzetközi szabványoknak való megfelelés, valamint lehetőség nyílik a gépek új területeken történő alkalmazásának tesztelésére is. Ez elősegítheti az együttműködést a szigorúan szabályozott gyógyszeriparral, valamint utat nyithat a táplálékkiegészítők és számtalan egyéb felhasználási terület irányába.

A fejlesztések mellett komoly lépésre szánta el magát a vállalat az egyre növekvő piaci kereslet zökkenőmentes kiszolgálása érdekében: felvásárolták egyik stratégiai beszállító partnerüket. A RotaChrom ezzel a lépéssel is nemzetközi működésének alapjait erősíti, hiszen mostantól az ötlettől kezdve, a gépek gyártásán át, az ügyfélre szabott szolgáltatásokig, minden tevékenységük egy kézben összpontosul, így garantálva a megfelelő minőséget és a vevői igények kiszolgálásának gyorsaságát.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Lánchíd felújítás

Rekordelőleg a Lánchídra
Több különös körülmény mutatja: Karácsonyéknak fontos volt, hogy az A-Híd Zrt. nyerje meg a Lánchíd felújításának a tenderét.

Koronavírus

Nemzetközi össztűz alatt az uniós vakcinabeszerzés
Lassú, bürokratikus, határozatlan – záporoznak a tagállami bírálatok az Európai Bizottságra.

Kiemelt

Az EU országai gyorsabb vakcinabeszerzésre sürgetik Brüsszelt
A ma este virtuális EU-csúcson újra terítékre kerülnek az utazási korlátozások.

Poszt-trauma

Gyurcsány kiterítette a kártyáit
Ez várható tőle, a többi porhintés.

Poszt-trauma

Gyurcsányék vakargathatják a fejüket
Rendesen fel lett adva a lecke.

Poszt-trauma

Velkovics Vilmos bűnei
Több van a rovásán, mint hinnénk.

Poszt-trauma

Színművészetis olcsó siker
Ódry Árpád dédunokájának az őse életének alapos áttanulmányozását ajánljuk.

Aktuális

A fonyódi nyugalmazott igazgatónő mesél hivatásáról
Bántó Zsuzsanna huszonöt éven át irányította és tette méltán híres szellemi műhellyé az intézményt.

Fricz Tamás blogja

Varga Judit megint fején találta a szöget
„Mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk” – írta Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!