Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 23., péntek, Béla napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPA DK fővezére hiszterizál.
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/nem-lesz-betonmonstrum-az-uttorotabor-helyen-9556118/

Nem lesz betonmonstrum az úttörőtábor helyén?

Törölte a kormány a Balatonvilágos közigazgatási területére tervezett szállodafejlesztésre, valamint az ahhoz kapcsolódó ingatlanfejlesztésre szánt helyrajzi számok közül az 1392-est, vagyis a volt úttörőtábort. Ami azt jelenti: nem épülhet meg a 2308 négyzetméter alapterületű, hétszintes, 92 lakásos, vízparti társasház, az építkezés ellen tiltakozók szóhasználatával élve „tájidegen szállodaszörny”.

Az épület látványterve
Fotó: ÉTDR

A betonmonstrum ellen indult heves tiltakozást mindvégig figyelemmel kísérő Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője 2021. március 21-én úgy fogalmazott: mindent el fog követni, hogy a látványterveken szereplő betonmonstrum ne épüljön meg. A mai Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet értelmezésével kapcsolatos kérdésünkre kijelentette: ez még nem végeredmény – hiszen a korábban kiadott építési engedély így is érvényben van, de egyértelműen és határozottan tükrözi a kormány szándékát.

– Köszönöm a kormánynak, hogy kérésem meghallgatásra talált, és rekordgyorsasággal módosították az ide vonatkozó jogszabályt – áll a képviselő lapunknak megküldött levelében. – A cél változatlan: a tervezett formában semmiképpen ne épüljön meg a balatonvilágosi betonmonstrum. Most a hatóságokon a sor, hogy a lakosság és a balatonvilágosi önkormányzat kérésének, valamint a kormányzati szándéknak érvényt szerezve, lépjenek az ügybenszögezte le Witzmann Mihály. – Erről már kedd reggel egyeztetettem a Somogy Megyei Kormányhivatallaltette hozzá a politikus.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Társadalombiztosítás

A Demokratikus Koalícióval jönne a fizetős egészségügy
Gyurcsányék programja szerint annak jár majd magasabb minőségű ellátás az állami rendszerben, aki több járulékot fog fizetni.

Turisztikai szezon

Mennyibe kerül majd egy gombóc fagyi a Balatonnál?
A vírusvédelmi intézkedések, az alapanyagok árának emelkedése és a foglalkoztatás kibontakozó lehetőségeinek fényé­ben kismértékben ugyan várható, viszont nem lesz olyan elrettentő erejű áremelés a Balatonnál.

Kiemelt

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo újra fej fej mellett
A Barcelona argentin támadója csütörtök esti duplájával érte utol portugál riválisát.

Poszt-trauma

Fudan Egyetem – barát vagy ellenség?
Nem kell egyetem felállítása ahhoz, hogy valakik titkosszolgálati tevékenységet folytassanak hazánkban.

Poszt-trauma

Szegény, szegény feketék…
Megint tálalva van egy beszámoló a „rendőri túlkapásról” meg a „rendszerszintű rasszizmusról”.

Poszt-trauma

Hatalmas pofont kapott a baloldali ellenzék
Legyünk résen!

Aktuális

Április elején már kikeltek a nyári ludak fiókái
Március elején kezdenek költésbe és április első felében megjelennek a tavak körül a fiókás családok.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!