Nem lesz betonmonstrum az úttörőtábor helyén?

A balatonvilágosi építkezés ellenzői mellé állt a térség fideszes képviselője.

2021. 03. 23. 13:25
null
Az épület látványterve Forrás: ÉTDR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törölte a kormány a Balatonvilágos közigazgatási területére tervezett szállodafejlesztésre, valamint az ahhoz kapcsolódó ingatlanfejlesztésre szánt helyrajzi számok közül az 1392-est, vagyis a volt úttörőtábort. Ami azt jelenti: nem épülhet meg a 2308 négyzetméter alapterületű, hétszintes, 92 lakásos, vízparti társasház, az építkezés ellen tiltakozók szóhasználatával élve „tájidegen szállodaszörny”.

Az épület látványterve
Fotó: ÉTDR

A betonmonstrum ellen indult heves tiltakozást mindvégig figyelemmel kísérő Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője 2021. március 21-én úgy fogalmazott: mindent el fog követni, hogy a látványterveken szereplő betonmonstrum ne épüljön meg. A mai Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet értelmezésével kapcsolatos kérdésünkre kijelentette: ez még nem végeredmény – hiszen a korábban kiadott építési engedély így is érvényben van, de egyértelműen és határozottan tükrözi a kormány szándékát.

– Köszönöm a kormánynak, hogy kérésem meghallgatásra talált, és rekordgyorsasággal módosították az ide vonatkozó jogszabályt – áll a képviselő lapunknak megküldött levelében. – A cél változatlan: a tervezett formában semmiképpen ne épüljön meg a balatonvilágosi betonmonstrum. Most a hatóságokon a sor, hogy a lakosság és a balatonvilágosi önkormányzat kérésének, valamint a kormányzati szándéknak érvényt szerezve, lépjenek az ügybenszögezte le Witzmann Mihály. – Erről már kedd reggel egyeztetettem a Somogy Megyei Kormányhivatallaltette hozzá a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.