Szombaton országszerte Strandok éjszakája

Nehéz lesz választani a Balatonon nyaralóknak, ahol jobbnál jobb programot ígérnek a kulturális intézmények.

2021. 07. 30. 13:32
null
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint félszáz strand kényezteti vendégeit szombat éjszaka. A Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) ernyője alá tartozó,

önkormányzati fenntartású strandok jelentős része immár tizenkét éve, hogy a nyár egyik hétvégéjén meghosszabbított nyitva tartással, hajnalig tartó szórakoztató programok sokaságával várja a kikapcsolódásra vágyókat egy éjszakai fürdőzésre.

Az ajánlatok közül a debreceni és a hajdúszoboszlói nagy fürdők szomszédságában megbújó hajdúnánási fürdőben szombaton hajnali 1-ig tűzzsonglőr-műsorral és buborékshow-val gondoskodnak a jó hangulatról, míg a Szeged közeli Mórhalom strandján vízi versenyeket rendeznek.

Karcag akácligeti fürdőjében stand up comedy előadás teszi vidámmá az estét, Ráckevén filmvetítések is szerepelnek az éjszakai fürdőzés műsorában.

Nyaranta egyszer nemcsak nappal, hanem éjszaka is szórakoztatnak a fürdőhelyek Fotó: Bach Máté

A fővárosi MOM Park mellett lévő uszoda látogatói kipróbálhatják a búvárkodást, felszállhatnak SUP- ra, megcsodálhatnak egy szinkronúszó bemutatót, miközben lemezlovas szórakoztatja a vendégeket.

Retro hangulatot ígér az óbudai Pünkösdfürdő strandja, ahol már szombat délelőtt színes programok várják a gyerekes családokat. Lesz aquafitness, vízipisztoly csata nyereményekkel, és az est fénypontja a különleges hangzású ABBAbák koncertje lesz – ígérik a szervezők.

A kellemes strandidőben reménykedik a balatonfüredi Annagora Aquapark vezetése is, náluk egyébként már mindennaposak az éjszakai fürdőzések. Zalakaroson szombat délelőtt kézművesvásárral, artistaműsorral hangolnak az esti programra, amelynek fényét várhatóan a Madách Színház művészeinek műsora is emelni fogja.

Rendezvénydömping

Nehéz lesz választani a Balatonon nyaralóknak, ahol jobbnál-jobb programot ígérnek a kulturális intézmények erre a hét végére. Szombaton tartják Füreden a 196. Anna-bált. Az úri mulatságra történő bevonulás és a bállal egy időben rendezett utcabál bizonyára sokakat csábít majd a népszerű üdülőhelyre. Fonyódon 30-án és 31-én Retropartira várják a középkorúakat, a szigligeti vár szabadtéri színpadán szombaton Dés László ad koncertet. A kisgyerekes családokat invitálják július 31-re és augusztus 1-jére a szemesi Sárkány-fesztiválra, míg Zamárdiban a Richter Gedeon Cirkusz, Lellén a Magyar Nemzeti Cirkusz várja a vendéget. Szombaton kezdődik és a jövő vasárnap zárul a több mint húszéves hagyományt maga mögött tudó Balatonlellei borhét, amelynek kulturális programjai minden korosztályt megszólítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.