Szükségtelen az élelmiszer felhalmozása

Még annyira sincs ok ijedtségre a fertőzöttség terjedésével, mint a járvány berobbanásakor, zavartalan az ellátottság.

Munkatársunktól
2020. 09. 25. 21:45
null
A kiskereskedelmi szereplők most sokat segíthetnek a magyar termelőknek leküzdeni a sertéspestis miatt várható újabb piaci zavarokat Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszer-ellátásban nem lesz fennakadás, a hazai élelmiszerek biztonságosak, az előállítás során szigorúan követik az előírásokat. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt hangsúlyozza, nincs ok a pánikvásárlásra. A koronavírus-járvány első hullámához hasonlóan most sem kell aggódni ­amiatt, hogy hiány lenne az alapvető élelmiszerekből, mivel a magyar élelmiszeripar, a mezőgazdaság hosszú távon, folyamatosan képes garantálni a lakosság biztonságos élelmiszer-ellátását.

Továbbra is zavartalanul vásárolhat minden korosztály a boltokban Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

A kamara közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország – adottságai révén – nemcsak, hogy önellátó élelmiszerből, de egyben jelentős exportőr is. A járványhelyzetben különös jelentősége van annak is, hogy az ország termelési potenciálja még a jelenleginél is jóval magasabb szintre emelhető.

Az élelmiszeripar a harmadik legnagyobb feldolgozóipari ágazat hazánkban, az 5400 aktívan működő élelmiszer-vállalkozás közvetlenül mintegy százezer embert foglalkoztat, a magyar mezőgazdaság által megtermelt alapanyagok 65 százalékát dolgozza fel minőségi élelmiszerekké.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.