Hernádi-ügy: a zágrábi bíróság is döntött

Hernádi védőügyvédei szerint a vád megalapozatlan, és nincs jogi alapja annak sem, hogy Hernádiról távollétében döntsön a bíróság.

KA
2014. 06. 10. 7:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USKOK március 31-én emelt vádat Hernádi ellen, mivel szerintük tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek azért, hogy a Mol megszerezze a többségi irányítási jogokat az INA-ban.

Hernádi védőügyvédei szerint a vád megalapozatlan és nincs jogi alapja annak sem, hogy Hernádiról távollétében döntsön a horvát bíróság. A védelem kérte, hogy töröljék el a vizsgálati fogságra vonatkozó döntést is, amelyet a bíróság a szökés veszélye miatt rendelt el.

Mint arról a Magyar Nemzet június 7-én beszámolt, a Hernádit felmentő magyar ítélet nyomán egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben a Mol elnök-vezérigazgatóját végleg leveszik az Interpol körözési listájáról. Erre utal, hogy a napokban a horvát rendőrséget megkereste a nemzetközi szervezet, s érdeklődött, hogy a magyar bírósági döntés ellenére továbbra is érvényben van-e a körözés Hernádi ellen Horvátországban. Az ügyben az Interpol belső adatellenőrző bizottsága várhatóan a napokban dönt – erről már Jelena Bikic, a horvát belügyminisztérium szóvivője beszélt június 6-án a Hina hírügynökségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.