Élve elásta újszülött dédunokáját egy erdélyi nő

Korábban pszichés betegségeket diagnosztizáltak a 81 éves asszonynál.

Földi Bence
2018. 01. 29. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés gyanújával indult büntetőjogi kivizsgálás a 81 éves, köpeci Bandi Varvara ellen, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy élve elásta újszülött dédunokáját – közölte a Kovászna megyei ügyészség.

A román közszolgálati Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a rendőrség 2018. január 25-én egy szóbeli bejelentés nyomán kezdett el nyomozni. Mint kiderült, az idős asszony 26 éves unokája, Erdély Mikes Judit Renáta otthonában adott életet egy fiúgyermeknek január 21-én. A szülésnél Bandi Varvara segédkezett, aki az újszülöttet elásta a kertben.

Az idézett forrás szerint mindkét nőnél pszichés betegségeket diagnosztizáltak, jelenleg pszichiátriai vizsgálattal próbálják megállapítani, hogy a gyanúsított ítélőképessége birtokában volt-e, amikor tettét elkövette. Adrian Baciu ügyész arról tájékoztatta a román hírügynökséget, hogy a csecsemő holttestét nem találták meg, aminek az lehet a magyarázata, hogy az állatok kiásták és megették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.