A két fiatal vállalkozó, Jasmina Passero-Sotošek és férje, Tomaž Sotošek a helyi gasztronómia ízeit merészen társítja a csokoládéval, az újraértelmezett fúziós kombinációk pedig modern formában őrzik a hagyományokat a Muravidék turisztikai palettáján.
A muravidéki színtéren szokatlan kezdeményezés a csokoládégyártás, itt inkább a perecet, a bográcsot, a „vindős húst”, a vágott zsírt, a tökmagolajat, a százrétű bélest, a rétest szokták kínálni. Ezen ételkülönlegességek képezik a tájjellegű gasztroturizmus fő pilléreit, egy szokatlan, újszerű ínyencség ezért különösen feltűnő a hagyományos kínálatban.
A tešanovci Passero-Sotošek csokoládémanufaktúra termékei azonban igazán keresetté váltak, annak ellenére, hogy a csokoládé nem éppen a Muravidékre jellemző. Jasmina és Tomaž a belga csokoládéalapból készült pralinékba viszont hazai ízeket tölt, ilyen a tramini, a jurka (egy helyi, direkt termő vörös szőlő), a bodza, a tökmag és a százrétű béles (gibanica) ízvilága, s ezek a hazai ízek mind a saját parasztgazdaságukban megtermelt növényekből származnak.
Leleményes és ízletes, selymes, lelket simogató kis csokikockák kerülnek ki így a kezeik alól. Minden tisztán kézimunkával készül, beleértve a csomagolást is. Jasmina és Tomaž – mindketten élelmiszermérnökök – a csokoládékat a külön számukra tervezett, környezetbarát dobozokban kínálják a vásárlóknak. A pralinékon kívül csokoládétáblákat is készítenek pirított kender- és tökmaggal, illetve dióval. Legújabb termékük a csokoládémázas aszalt körte.
Senki sem születik mesternek, kell a gyakorlat és a kitartás. Tomaž szerencsére az ízek széles skáláját képes érzékelni, ami különösen fontos, mert a tölteléknek és a csokoládénak kölcsönösen fokoznia kell a másik ízét. A legtöbb időt és kísérletezést a csokoládé megfelelő hőmérsékletének kitapasztalása igényelte, hogy a csokoládékristályok szépen kötődjenek, megfelelő állagot eredményezzen dermedés után és szép színe is legyen. Ne legyen szürke, töréskor roppanjon. Egy adag praliné elkészítése három napot vesz igénybe, egy turnusban 240 praliné készül el. A kézzel legyártott csokoládék annyira személyes jellegűek, hogy a dobozokra a kézírásuk is rákerül. A csokoládéjuk Tešanovcin a boltjukban, továbbá Muraszombatban, Mariborban és Ljubljanában is kapható.