Augusztusban Magyarországra jöhet Putyin orosz elnök

Hazánkba látogathat augusztusban Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az apropó a cselgáncs-világbajnokság.

Hava Nikita
2017. 06. 12. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éven belül másodszor is Magyarországra látogathat Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin. A Magyar Judo Szövetség megerősítette a Magyar Nemzet azon értesülését, hogy az orosz elnök hétfőn elfogadta a szövetség meghívóját, és részt fog venni az augusztus 28-ai cselgáncs-világbajnokság megnyitó ünnepségén. Úgy tudjuk, hogy az orosz államfő csak rövid látogatást tesz hazánkban, délután érkezik meg a gépe a Liszt Ferenc repülőtérre, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel fog tárgyalni. Értesülésünk szerint a már régen húzódó paksi atomerőmű lesz a megbeszélés középpontja.

Legutóbb február másodikán járt Vlagyimir Putyin Budapesten. Akkor is a paksi beruházás és az orosz–magyar kétoldalú gazdasági kapcsolatok kerültek a középpontba. Orbán Viktor és az orosz elnök májusban Pekingben is tárgyalt egymással az Egy övezet, egy út fórumon, a hónap végén pedig telefonon is egyeztettek.

Információink szerint az elnöki vizitet megelőzően Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter július 4-én hivatalos látogatáson fog részt venni Moszkvában, ahol találkozik majd Szergej Lavrov külügyminiszterrel és az orosz ortodox egyház főméltóságaival.

Vlagyimir Putyin látogatásával kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a magyar és az orosz külügynek, a Miniszterelnökségnek, a Kreml titkárságára. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.