Dobolyi itthon marad, mégsem lesz moldovai nagykövet az MSZP-s káder

A korábbi hírek szerint Dobolyi Alexandrát a moldovai posztra kérte fel Szijjártó Péter.

Buzna Viktor
2017. 06. 15. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem lesz nagykövet az MSZP korábbi EP képviselője, Dobolyi Alexandra – tudta meg lapunk. Csütörtökön tartott zárt ülést a parlament külügyi bizottsága, amin a testület a Moldovában és az Azerbajdzsánban működő missziók nagykövetjelöltjeit hallgatta meg. A korábbi hírek szerint Dobolyit a moldovai posztra kérte fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a bizottság ülésén megjelent képviselők azonban hiába várták a korábbi szocialista politikust. Lapunk megtudta, a nagyköveti beosztást végül egy karrierdiplomata kapta meg.

Dobolyi nevét korábban az Index dobta be, a külügyminisztérium megerősítette a hírportál értesüléseit. Jelölése nem csak korábbi pártpolitikai múltja, de az EP-ben végzett, sokat kritizált tevékenysége és a magánéletéről megjelent hírek miatt is kérdéseket vetett fel. Dobolyi Alexandra korábban Veres János szocialista pénzügyminiszter titkárságát vezette. Veres később, kormánybiztosként botrányba keveredett, miután kiderült, hogy a nős politikus több útra is magával vitte Dobolyit, aki akkor még szintén első házasságában élt. Dobolyi és Veres azóta összeházasodtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.