Másodszor is elbukott a szenátusban az Obamacare visszavonása

A Republikánus Pártnak többsége van a szenátusban, de hét republikánus szenátor a javaslat ellen voksolt.

MN
2017. 07. 26. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán helyi idő szerint délután ismét leszavazták az amerikai szenátusban azt a republikánus javaslatot, amely az előző, demokrata kormányzat egészségbiztosítási törvénye, az Obamacare visszavonását kezdeményezte. Bár a Republikánus Pártnak többsége van a szenátusban, hét republikánus – köztük az agydaganattal küzdő John McCain – a javaslat ellen szavazott, így az 45:55 arányban elbukott.

Rövid időn belül ez volt a második kudarc Donald Trump elnök és a republikánusok többsége számára kiemelten fontos ügyben. Kedden azt a javaslatot szavazták le, amelyet korábban a képviselőház már elfogadott. Ez úgy helyezte volna hatályon kívül az egészségbiztosítási törvényt, hogy egyes elemeit megőrizte volna. Szerdán pedig a tiszta visszavonás néven emlegetett verzióról szavaztak, ami egyelőre nyitva hagyta volna azt a kérdést, hogy mi legyen az Obamacare helyett.

Donald Trump a keddi kudarc után Lisa Murkowski alaszkai szenátort kezdte nyilvánosan támadni, a párt és az ország elárulásával vádolta meg a Twitteren. Ez azonban nem használt, a szenátor a második körben is nemmel szavazott az Obamacare eltörlésére. Murkowski amúgy sem élvezi a párt támogatását, mióta egy szokatlan módszerrel nyert a hivatalos republikánus jelölttel szemben: bár nem szerepelt a szavazólapon, több mint százezer ember ráírta a nevét, így választották meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.