Az ENSZ újra kemény szankciókat léptetett életbe Észak-Koreával szemben

Kínát is sikerült meggyőzni a kommunista országgal szembeni szankciókról.

MN
2017. 08. 06. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július során Phenjan – fokozva a NATO-szövetségesekkel ismét feszült helyzetet – két olyan interkontinentális ballisztikus rakétát is kilőtt, amelyek hatótávolsága elérheti az Egyesült Államokat.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kezdeményezte az Egyesült Államok, mely szombati ülésen megszavazta a szén, vas, vasérc, ólom, ólomérc és tengeri ételek exportjának tilalmát Észak-Koreából, illetve a továbbiakban a világ országai nem alkalmazhatnak több észak-koreai vendégmunkást, valamint betiltották az újabb észak-koreai vegyesvállalatok létrehozását is.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államok saját szankciókat is életbe léptetett. Donald Trump elnök a hét során írta alá azt a törvénycsomagot, mely különböző szankciókat terjeszt ki Oroszországra, Észak-Koreára és Iránra. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.