Elesett egy francia katona Szíriában

Az Iszlám Állam ellen vívott tűzharcban találta el egy lövedék.

MN
2017. 09. 24. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harc közben elesett Szíriában az ott szolgáló francia ejtőernyős ezred egyik katonája szombaton – írja az MTI a francia hadsereg közlése alapján.

Az incidens a szíriai–iraki határ térségében történt. A katona több társával együtt tanácsadói feladatot látott el a helyi erők oldalán az Iszlám Állam terrorszervezet ellen vívott tűzharcban, amikor eltalálta egy lövedék.

Szíriában és Irakban mintegy 1200 francia katona szolgál. Kezdetben, 2014-től Irakban voltak, majd egy év múlva kiterjesztették a működési területüket Szíriára is. Az alakulat a helyi erőket támogatja a dzsihadisták elleni küzdelemben, főként légicsapásokkal, felderítő repülésekkel és kiképzéssel.

Emmanuel Macron köztársasági elnök a hír hallatán érzett „mély bánatáról” adott ki közleményt – közölte az Élysée-palota.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.