Magyarország a világ tizenötödik legbékésebb országa

Az idei rangsorban Magyarország négy hellyel lépett előre az előző évhez képest.

MTI
2017. 09. 21. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett csütörtökön, a béke nemzetközi napján a Telegraph. A brit lap a 2017-es globális békeindex (GPI) alapján készült ajánlójában úgy fogalmazott, a tizenöt ország mindegyike ideális úti cél a nyugodt pihenésre.

Az Institute for Economics and Peace (IEP) nemzetközi kutatóintézet, amelynek Sydney-ben, New Yorkban és Oxfordban is vannak kutatóműhelyei, évente állítja össze a globális békeindexet olyan szempontok alapján, mint a közbiztonság, a bel- és a külföldi konfliktusok kiterjedése és a militarizáltság szintje. Magyarország a 2017. évi rangsorban a tizenötödik lett, négy hellyel lépett előre az előző évhez képest.

„Az ország fő nevezetessége történelmi kávéházakban és a díszes fürdőkben gazdag, vibráló fővárosa, Budapest” – írta ajánlójában a lap.

A Telegraph utazási szakírója szerint Duna-parti szecessziós pompájával Budapest kifinomult romantikát ígér. „Míg a századfordulós homlokzatok, a régimódi kávéházak és az elegáns fürdők finoman leveszik az embert a lábáról, a gulyáskommunizmus maradványai és a város magával ragadó modern története izgalmassá teszik Budapestet.”

Magyarországot Norvégia, Bhután, Ausztrália, Japán, Írország, Svájc, Kanada, Szlovénia, Csehország, Dánia, Ausztria, Portugália, Új-Zéland és Izland előzte meg a sorban.

A 2017-es globális békeindex utolsó három helyén Irak, Afganisztán és Szíria áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.