Trump személyesen döntött az orosz konzulátus bezárásáról

Az orosz hírügynökség forrása szerint Trump nem tervezi, hogy döntését megvitatja Putyinnal.

MN
2017. 09. 01. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnök személyesen döntött a San Franciscó-i orosz főkonzulátus, valamint két másik konzulátus egy-egy hivatalának bezáratásáról – közölte pénteken a RIA Novosztyi hírügynökség egy magas rangú amerikai tisztségviselőre hivatkozva, írja az MTI.

A meg nem nevezett amerikai illetékes szerint Trump elé több lehetséges lépést terjesztett be nemzetbiztonsági csapata.

„Az elnök nem tervezi, hogy a döntését megvitassa” – válaszolt a hírügynökség informátora arra a kérdésre, hogy kíván-e Trump a közeljövőben telefonon beszélni a kérdésről Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államok felszólította Oroszországot, hogy zárja be San Franciscó-i főkonzulátusát, továbbá szüntesse be tevékenységét washingtoni és New York-i konzulátusának egy-egy hivatalában.

Eközben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az MTI beszámolója szerint kijelentette: Oroszország nem keresi a viszályt az Egyesült Államokkal, és most is nyitott a konstruktív együttműködésre.

„Amint az elnök (Vlagyimir Putyin) nemegyszer kijelentette, mi nem keressük a viszályt az Egyesült Államokkal. Mindig barátsággal viszonyultunk az amerikai néphez, most is nyitottak vagyunk a konstruktív együttműködésre ott, ahol az megfelel az orosz érdekeknek” – mondta az orosz diplomáciai tárca vezetője Moszkvában.

„Őszintén akarjuk, hogy normalizálódjon a kétoldalú politikai légkör. De mint tudják, a tangóhoz ketten kellenek. Egyelőre szerintem amerikai partnereink időről időre egyéni breaktáncot mutatnak be” – fogalmazott a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.