Kovács Zoltán szerint lehet populistának nevezni a nemzeti konzultációt

A kormányszóvivőt tüntetők várták múlt heti, koppenhágai előadása helyszínén.

Földi Bence
2017. 10. 10. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nevezheti populistának a nemzeti konzultációt – mondta a Berlingske című dán lapnak adott interjúban Kovács Zoltán kormányszóvivő. – A populizmus lényege, hogy minél több embert érj el, és megtudd, szerintük mit kéne tenni” – folytatta a kormányszóvivő, aki a Szabad Sajtó Társaság nevű szervezet meghívására beszélt száz embernek a múlt hét hétfőn.

Az interjút készítő, Magyarországon élő dán újságíró ott volt az előadáson, amely előtt nyolc-kilenc szélsőbaloldali tüntető azt hangoztatta, hogy Magyarország diktatúra, a Szabad Sajtó Társaság pedig rasszista. Más, szintén dán források muszlimellenes szervezetként írták le a társaságot lapunknak, erről bővebben itt írtunk. A tüntetőket egyébként elvitték a rendőrök.

Az előadáson Kovács Zoltán az Európai Unió előtt álló kihívásokról, az Orbán-kormány bevándorláspolitikájáról, valamint arról beszélt, hogy a nyugati fősodorbeli sajtó „félreérti” Magyarországot.

Az ezt követően adott, ám csak tegnap publikált interjúban az idehaza is ismert kijelentései mellett a kormányszóvivő kiemelte, hogy a magyarok kereszténydemokráciában akarnak élni. – Nem szeretjük a határra felhúzott kerítést. Túl ronda. De ez a legjobb megoldás – jelentette ki Kovács, aki szerint jó lenne, ha nem egyedül kellene fizetnie Magyarországnak a külső határ védelmét.

Előzetesen az MTI Agendája azt írta, Kovács tárgyalásokat is folytat Koppenhágában, a dán újságíró szerint a kormányszóvivő – akit még kiutazása előtt mi is próbáltunk elérni, de nem reagált megkereséseinkre – csak a magyar nagykövettel egyeztetett a dán fővárosban. Emellett részt vett a Deadline (Határidő) című tévéműsorban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.