Németország megkezdheti a kiskorú menekültek kitoloncolását

A német kormány két ifjúsági központot kezdett építeni Észak-Marokkóban.

MN
2017. 12. 25. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Németország 2015-ben megnyitotta határait, egyetlenegy kiskorú menekültet sem deportáltak az országból. A Deutsche Welle német hírportál szerint Berlin befogadóközpontokat kezdett építeni Marokkóban, ha ezek készen lesznek, megkezdődik a 18 éven aluliak részleges visszatelepítése.

A német kormány két ifjúsági központot kezdett építeni Észak-Marokkóban a helyi utcagyerekek és a Németországból később visszatelepítendő kiskorú migránsok számára. A lap belügyi forrásokra hivatkozó beszámoló szerint egy-egy otthonban 100-100 férőhely lesz, az ott lakó fiatalok segélyt kapnak, valamint lehetővé teszik számukra a tanulást.

Az önként visszatérő, illetve a bűncselekményeket elkövetett és ezért kitoloncolt 18 éven aluliak számára nyitott központokat a menekülteket segítő civil szervezetekkel és a marokkói kormánnyal együttműködve építi Németország. Az intézkedés célja – írja a Deutsche Welle –, hogy a kiskorúakat szülőhazájukban egyesítsék családjuk többi tagjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.