Orbán útja: hiába utazik vonattal, ha Bécsben várja a szolgálati Volkswagenje

Ha ott volt az ismerős kisbusz a pályaudvar kijáratánál, miért nem azzal ment Bécsbe a magyar miniszterelnök?

MN
2018. 01. 30. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Orbán Viktor megvette a Budapest–Bécs vonatjegyet, és hétfőn vasúton ment az osztrák fővárosba, hogy találkozzon Sebastian Kurzcal, a bécsi főpályaudvarról kilépve az általa használt Volkswagen kisbuszba szállt. Egy, a Twitterre kitett videón az látható, amint a konvoj élén haladó felvezető motoros mögött egy személygépkocsi után feltűnik az ismert fekete kisbusz.

Belátható, hogy ha Bécsen belül amúgy is a kisbusz szállítja a miniszterelnököt, a kormányfőnek nem kellett volna vasúti menetjegyet váltania, és még a főpályaudvart sem kellett volna útba ejtenie. A felesleges párhuzamosságra felhívtuk a Miniszterelnökség figyelmét is, elküldve kérdéseinket arról, miért választották ezt a formáját a miniszterelnök utazásának. Nyilván biztonsági oldala van a kérdésnek, de ilyen alkalmakkor a külföldi közúti utazás megszervezésébe alapesetben a fogadó országban működő magyar nagykövetségek is beszállhatnak. 

A kormányfő vonaton felvett és a közösségi oldalára kitett videójának tanúsága szerint a jegyeket ellenőrző kalauz négy menetjegyet tart a kezében, de csak három embert lát. Kiderült, egy jegyet biztonsági okból vettek, hogy a kormányfő mellé senki ne ülhessen. 

Orbán Viktor Bécsben nemcsak az osztrák kancellárral, hanem a helyettesével, a szabadságpárti Heinz-Christian Strachéval, az infrastruktúráért felelős miniszterrel, Norbert Hoferrel és a bécsi érsekkel, Christoph Schönbornnal is egyeztet kedden, ez utóbbival vélhetőleg a menekültkérdésről. Rajtuk kívül már hétfőn találkozott Heinrich Pecinával, a Mediaworks egykori tulajdonosával, a Vienna Capital Partners elnökével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.